Această lucrare nu se vrea o documentare științifică, nu e o „carte-document” cum ar spune Cartianu. Nu e nici măcar un produs jurnalistic, n-am intervievat pe nimeni pentru ea și nu pretind că ceea ce scriu aici este adevărul istoric.

E vorba doar de o relatare a unor evenimente recente dintr-o perspectivă pur personală. Pentru că zilele astea trăim iar o panică irațională, iar un dezastru incredibil și inimaginabil și mie mi se pare că facem tot baletul ăsta penibil pentru că am uitat niște chestii. Am uitat prin ce am trecut și cum ne-am comportat atunci.

Asta e broșurica asta, o aducere aminte. Ca să nu ne mai isterizăm aiurea din orice căcat.

Am trecut peste teorii ale conspirației și alte figuri similare, n-am timp să explic pe fiecare în parte că nu, n-au fost rușii și nu, nu e un experiment CIA și nu, nu președintele a generat această criză ca să-și bage partidul la guvernare. Trebuie să fii tâmpit să crezi așa ceva.

Nu, m-am concentrat pe elementele și datele esențiale din acele momente pe care am ajuns să le denumim acum, cu oarecare drăgălășenie, „Primăvara Vampirilor”.

Bănuiesc că deja cunoașteți procedura, mai jos link-uri.

Varianta epub | Varianta pdf