Doi ziariști de investigație se duc într-un sat uitat de lume să dezlege misterul din spatele răpirilor repetate de fete tinere din localitate. Satul este magic. O găsești dacă dai paginile înapoi sau dacă vrei s-o citești complet, e mai jos.

Dacă te-ai distrat și ți-a plăcut, ar mai fi o mică poveste. E plină România de sate de care nu știe nimeni și unul dintre acestea este Săcărești, în județul Iași. Satul în care s-a născut Petru Poni, de ăsta sigur știi, nu-i așa? Poți să cauți pe net, nici măcar o fotografie nu există cu satul ăsta. Pe Google Maps nu poți lăsa omulețul pe uliță să vezi ce-i pe-acolo. Poate e magic, mai știi?

Ei bine, în satul ăla are 77 de familii, majoritatea sunt bătrâni, și doar 21 de tineri. Normal că în zona în care a activat Popa Smântână pe popa din satul respectiv să-l cheme Brînză. Și Cosmin.

Acest om a avut ideea să facă un loc de joacă pentru copiii ăia din sat. Parohia lui de săraci a pus un teren de 500 de metri pătrați la dispoziție, o firmă din Iași s-a băgat la proiectare și până și copiii s-au activat și au făcut niște scenete de teatru. Le poți vedea pe toate aici .

Le-ar mai trebui doar bani. Dacă te-ai distrat și ai avut un sentiment de bine cu cărticica asta, menține-l și mai departe și dă-le și la oamenii ăștia niște bani. Ai aici toate detaliile. Poți să dai și prin PayPal.

Și dacă te întrebi cum un spurcat la gură și păcătos ca Eftimie a ajuns să fie combinat cu un popă dintr-un sat obscur din Moldova, răspunsul este „Necunoscute sunt căile Domnului”. Iar domnul Arthur C. Clarke ne-a spus că necunoscutul e interesant.