Deci, la stația de metrou Victoriei, scările alea rulante care fac legătura între stații au fost modificate. Adică direcția lor. Că dacă voiai să cobori ajungeai pe peronul spre direcția Gara de Nord și ca să mergi spre Dristor trebuia să faci un ocol. Și invers, când venea puhoiul de oameni dinspre Dristor și voia să iasă trebuia să facă un ocol. În principiu, scările erau setate în așa fel încât să provoace mai multă aglomerație pe peron. Și toți turnicheții noi au fost puși total aiurea, ca să fie siguri că se traversează în cel mai ineficient mod posibil.

Acuma, acest lucru nu trebuie să ne mire din două motive. Unul, aceste chestii au loc în București, unde și traficul e organizat cretin, majoritatea semafoarelor dau liber înainte și la stânga, ca să se poată bloca intersecția. Pentru că țăranii de București sunt diferiți de țăranii venetici, ei nu au venit la oraș, le-a crescut orașul în jur și nu au evoluția asta mentală. De-aia toate intersecțiile, de pietoni sau de mașini sunt setate ca pentru zonele rurale, unde e trafic lejer.

Al doilea motiv e că Metrorex are vreo 4000 de angajați al căror IQ însumat înseamnă un număr de trei cifre. Și, cu cât urci mai sus în ierarhie cu atât sunt mai retardați. Au vândut cartele de metrou ilegal, pun constant turnicheții greșit, au indicații bizare sau lipsă prin stații și n-ar fi pus automate de bilete decât după ce i-a sesizat ministrul fucking Justiției. Or o astfel de schimbare e ca momentul ăla din Odiseea Spațială 2001, când apare monolitul în mijlocul cimpanzeilor, cu mențiunea că în medie, un angajat Metrorex e mai prost decât un cimpanzeu și de două ori mai rău. Așa că un mic detaliu de genul ăsta e ca atunci când s-a cocoțat Neil Armstrong pe lună.

Plus, a început reparația unei scări rulante care a stat stricată 4 (patru) ani de zile.

Share links: |