Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cât zahăr e în Coca Cola? Nu suficient!

Într-o zi o să mă duc la un chef de diabetici şi o să comand nişte cola la care o să cer nişte pliculeţe cu zahăr. O să amestec totul cu o bombonică pe băţ şi o să îmi înmoi ciocolata în ea.

Că tare m-a amuzat videoclipul ăsta cu jurnalistul BBC care-i arată directorului Coca Cola Europa cât zahăr este într-o găleată de cola. Pentru că mutanţii graşi din Marea Britanie, toate urâtele ălea pe care nu le-ar viola nici un emigrant român (1) beau cola la pahare de-alea mari, tip găletuşă de plajă, care au început să apară şi prin cinematografele din România.

Ar fi câteva observaţii. Una, cea evidentă, că aşa ceva nu s-ar putea întâmpla la TVR. Asta ştim. Gagiul de la Coca Cola ar putea fi invitat la Cătălin Ştefănescu unde ar fi supravegheat calin vreme de o oră şi jumătate după care ar fi chemat în spate, unde Ştefănescu îi va arăta magia aia, de transformare a berii în apă minerală, truc pe care doar el îl poate face.

A doua chestie e că scrie pe etichetă. Da, scrie cât zahăr e în cola. Dacă bei 5 litri de cola pe zi o să mori. Exemplul moşului este irelevant. Aveţi idee cât amidon este în cartofi? Ştiţi la ce se foloseşte amidonul? La făcut acetonă! Putea să pună şi o sticluţă de acetonă lângă pliculeţe alea de zahăr, să-i spună ce păţeşte dacă ia şi cipsuri lângă cola.

Cum ar fi să apară cu un cui şi să explice că, deşi toată lumea ştie că dacă ţi-l bagi în cap nu e bine, prea puţină lume ştie cum arată exact asta? În “So long an thanks for all the fish” există un personaj numit Wonko the Sane, care a ajuns la concluzia că o societate în care există instrucţiuni pentru folosirea scobitorilor nu poate fi considerată normală la cap. Moşul e Jeremy Paxman, tipul care a făcut şi interviul ăla cu Russel Brand de anul trecut, de au crezut toţi hipsterii că incoerentul ăla hiperglicemic (uite cum se leagă totate!) va face o revoluţie.

Deci, da, e zahăr în cola. De-aia o şi beau. Beau bere pentru că are alcool şi mănânc hamburgeri de la Mec pentru că au carne de vită ucisă cu bestialitate. Sper să facă Paxman un interviu cu şeful de la McDonald’s în care să-i omoare o vacă cu steroizi în platou, să vadă lumea cum se întâmplă. Aia chiar ar fi virală, nu ca asta.


NEWSNIGHT: Paxman shows Coca Cola boss how much… de dm_522c09cf20d0a

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.