Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Youtube Premium

Cam orice adult a fost cel puțin o dată în viață supus unei nunți de-alea mișto românești, de s-au făcut și filme pe temă. Alea în care vine mirele la tine și zice „băi, am niște verișori și unchi mai de la țară, dacă o iau pe ulei fac nasol. Fură tu mireasa că nu vreau s-o atingă ăia”. Uncheșii ăia par normali de la distanță, sunt la costum, au o burtică de burghez, bărbieriți, aranjați, cu obrajii roșii de la țuică. Doar că ăia au pe la 4 dimineața idei de-alea, cu hai să cântăm ceva, bagă țuică de-aia puturoasă în ei și lălăie aiurea niște melodii. Știi aceste neamuri, cu toții avem un neam de-ăsta. Toți avem un Horia Brenciu în familie.

Faza e că de-aia avem tehnologii și calculatoare și cărți deștepte să fim niște sofisticați de oraș și n-am vrea, pe bune, nimeni nu vrea să-l vadă toată ziua pe unchiul ăla bețiv, dar care e tot timpul la costum și are chef de cântat. Prosperul ăla provincial care n-are niciun stres. Nu vrei să-l vezi pe ăla, pe bune, nu vrei. Nu vezi oameni din bula noastră la concert la Horia Brenciu.

Da intri pe youtube să te uiți la prostiile tale, pac reclamă înainte la Penny Profi cu Horia Brenciu. Știi cum sunt reclamele alea la care nu poți da skip, alea de 5 secunde? Ei, cumva, asta cu Horia Brenciu avea 10 secunde și nu puteam să-i dau skip. Și, cumva, când s-a înființat conceptul ăsta de youtube aveai o convenție, că intri acolo și te uiți la ce vrei. Bine, mai bagă o reclamă, ceva, să scoată și ei un ban că-ți dau video gratis. Da’ nu ceva obscen de nasol. Acum îți bagă Horia Brenciu.

Bine, campania aia s-a încheiat, acum e campanie electorală. La fiecare 5-7 minute e un clip cu realizări PSD, țară în colaps dusă acolo de PSD și Rareș Bogdan e soarele speranței care ne mângâie obrazul uscat de umilințe, Ponta a fost securist, Băsescu a fost securist, nush, de-astea de care m-am cam plictisit, serios. Nu vreau să văd chiar atât de multă gargară de-asta. Dă-mi reclame la mașini, să văd mașini mișto, dă-mi la cremă de plajă, să văd gagici de-alea în bikini, la mâncare, orice, dar nu mai băga de-ăștia pe gât, neplăcuți.

Serios, toată ziua dau de ăștia, numai de ăștia se vorbește, nu poți deschide un ziar fără să nu dai de vreo trăznaie făcută de unu dintre ăștia, cam mult. Acuma să-mi apară „PSD a scos din foame 500.000 de poporeni și doar prin programele sociale ale partidului am reușit asta în Europa, mândri, trallala”, de fiecare dată când vreau să mă uit la un „no ferts, no CO2, nano aquarium cube” e cam mult. Vrei să vezi „Top cinci cele mai turbate momente cu Nicolas Cage” și apare ăla „Psst, pssst, știi că Ponta e SIE? E spion, agent de-ăsta, securist. Păi ce faci, lași țara pe mâna lui?”. Lasă-mă, mă, în pace, nu-mi pasă, vreau să văd cum e cu Nic Cage, ăla e mai amuzant, nu spionii ăștia. Circul ăsta e la fel de 30 de ani, tot timpul au fost securiști, țara dezastru, apocalipsă, votul e mai important ca niciodată, hai tinerii să nu-i lăsăm pe mafioți să pună mâna pe stat, de-astea. Mergi înapoi în timp în anii ’90 și o să afli că lumea zicea de Ion Iliescu, președintele țării, că e spion KGB. Și dacă ți se pare hardcore cum înjură lumea acum, păi ăsta era făcut „cârpă kaghebistă”. Și în ziare reale, cu redacții și oameni, nu conturi cu meme pe internet.

Da’ de la o vreme îți apare câte-o notificare „băi, ce faci, te enervează reclamele astea? Cam da, nu-i așa? Mai vrei niște Horia Brenciu? Un discurs înălțător al lui Rareș Bogdan de se pișă coafezele pe ele de emoție? Nu? Păi dă și tu 26 de lei aicea la băiatu și facem să fie bine. Vrei?”

Vreau, ce să zic.

Și dup-aia poți să te uiți la filmele de pe Youtube fără reclame, adică la reclame întregi, că 80% din conținutul de pe Youtube este reclamă la ceva, mai mult sau mai puțin discret.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.