Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Voi ați donat bani pentru Catedrală?

În lumina tragicelor evenimente de la Paris, unde catedrala Mântuirii Damelor a luat foc de la o țigară lăsată aprinsă de unul din muncitori, am decis să mă alătur bravului popor francez și să donez 50% din salariul meu pe 12 luni către fondul de reconstruire a catedralei. Pe lângă asta, mai dau și 10.000 de euro de la mine, din banii ăia pe care-i țin să-mi iau mașină nouă.

Acuma, între noi fie vorba, n-aveți cum să mă verificați dacă am făcut sau nu asta. Dar pot să-mi asociez imaginea cu așa ceva, și cu cât sunt mai bogat, cu atât mai bine. Mai ales că eu îmi țin banii în Panama, știi ce zic? Nu mă doare gura să anunț sute de milioane de euro, nu e ca și cum trebuie să-i dau acum pe loc, reparația aia va dura ani buni. Până atunci, uită-te la mânecile mele, nimic în stânga, nimic în dreapta, uită-te după ureche, e o cerere de tax-refund că am donat bani pentru cultură.

Altfel, îmi cer scuze că n-am o poză lângă Catedrală, am vizitat Parisul dar nu m-a interesat obiectul ăla, m-am dus să mă pozez cu Zidane că atât mă duce mintea. Pe de altă parte, dacă elimini zgomotul din jurul Catedralei Neamului și te uiți un pic la ea, e mișto și aia, pe bune, e ceva măreț și frumos. M-am tot uitat la ea și nu-mi pare rău că au dat bani de la stat s-o facă, oricum îi spărgeau pe borduri, palmieri și studii de fezabilitate.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.