Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Vividdi Vibes – căști bluetooth

Vividdi sunt niște români care au vrut să facă niște căști wireless în zona „medium” a gamei, care să se audă cât de cât decent și care să nu fie nici prea scumpe. Am primit o pereche, dar cum eu am deja niște căști aproape premium, le-am pasat prietenei mele și i-am cerut un feedback sincer după vreo săptămână de purtat. Mai jos, părerea unui om care nu face review-uri de tehnologie dar folosește căști.

Duminică seara mă uit la Frankenstein Chronicles, aud recitate niște fraze din cartea lui Mary Shelley, mă îndrăgostesc de cum sună și îmi dau seama că e una din cărțile alea despre care am impresia că știu tot fără s-o fi citit. Așa că-mi cumpăr un audiobook și-mi propun să profit de cele două ore zilnice de mers cu metroul. Cu câteva zile înainte primisem căștile, le încărcasem, nu apucasem să le folosesc.

Frankenstein, a modern Prometheus are peste 8 ore și am reușit să-l termin în vreo cinci zile de plimbat cu Sardinia Metrorex. Lunea nu am timp de nimic între ședințe și întâlniri, dar de marți încolo am profitat de ele și la muncă, unde, oricât mi-aș iubi colegii de birou, tot veau să-i blochez fonic uneori și să rămân în lumea mea cu niște Gramatik în urechi.

Undeva spre joi ajunsesem într-un punct culminant cu Frankenstein și m-a luat panica să nu mă lase bateria a doua zi spre muncă, așa că le-am pus la încărcat just to be safe.

Le-am mai folosit și sâmbătă-duminică pe-acasă, când n-am căzut de acord cu coloctarul la ce să ne uităm, așa că în timp ce el se uita la Hannibal, eu eram în lumea mea cu Supergirl, cu aceleași căști pe urechi, conectate de data asta la laptop.

Fun facts:

  • Am renunțat demult la căștile mici, care se bagă în urechi, pentru că nu le suport.
  • Am renunțat demult la căști cu fir pentru că fetele nu poartă haine cu buzunare și mereu mă încurcam în el prin geantă sau îl trăgeam până îl rupeam.
  • Am încercat căști care se auzeau foarte bine, dar fiindcă le port uneori și 2-3 ore ajungeau să-mi ardă urechile sau să mă doară. Astea au adâncituri destul de mari ca să nu se întâmple asta.
  • Încă nu știu când li se termină bateria pentru că sunt prevăzătoare, dar în prima săptămână le-am folosit cel puțin 13-15 ore și le-am încărcat doar una.
  • Am purtat feluriți cercei, mari, mici, lungi, rotunzi și am reușit să le așez cât să nu mă deranjeze.
  • Colegii au muncit lângă mine fericiți că nu răzbate nimic din muzica pe care-o ascultam, bărbatul a sforăit liniștit lângă mine cât ascultam podcasturi ca să adorm și eu.
  • Am ascultat și engleza perfectă din audiobookul Frankenstein, și jazz, și electronică, s-a auzit la fel de curat și de clar.
  • Cum sunt puțin paranoică, prin traficul dement din Bucarest nu țin căștile la maxim, să aud claxoane, strigăte, lătrături dacă e cazul. Și sunt foarte OK și la treaba asta, să aud destul de bine ce ascult, dar și puțin din jurul meu.
  • Dacă e să le găsesc un cusur, mi se pare că se pornesc nefiresc de greu. 3-4 secunde în lumea noastră e enorm, de fiecare dată cred că le-am stricat și că nu se mai aprinde beculețul albastru. Dar se aprinde, eu intru-n lumea mea și all is good.

Costă maxim 500 de lei, se găsesc pe site-ul vividdi dar și prin magazine online. Frankestein, tot așa.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.