Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Victime ale tâmpismului

Dacă asasinatul ăla de la Paris ar fi avut loc în altă parte, să zicem București, rezultatele ar fi fost mult mai fericite. Teroriștii s-ar fi împușcat de câteva ori înainte să ajungă în clădire, pentru că ar fi alunecat pe gheața de pe trotuare. Asta dacă nu le-ar fi fost obturat accesul de un jipan cu avariile puse și o dubiță cu un tip care spune „5 minute șefu, las și eu astea aici-șa”.

Bucureștiul este capitala mondială a zăpezii necurățate de pe trotuar, având atâtea hectare de zăpadă necurățată cât are Londra spațiu verde. Dacă s-ar pune cap la cap gheața de pe străzi s-ar putea construi un ghețuș atât de lung încât l-ai putea trimite pe el pe Oprescu până hăt, departe, în pizda mă-sii.

Autoritățile au reacționat prompt în acest caz, alocând milioane de euro către biserică pentru un acatist special: „Dă Doamne să vină căldura să se topească”. Pe partea laică, au dat doar 68 de amenzi, cât un țurțure în cap într-o mare de oameni. Nici cetățenii nu s-au lăsat mai prejos, în pur stil „prostia omenească”, unde moldovenii au legat drobul de sare cu sfoară să nu cadă, aici au pus afișe cu „Atenție, cade gheață”.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.