Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Victime ale tâmpismului

Dacă asasinatul ăla de la Paris ar fi avut loc în altă parte, să zicem București, rezultatele ar fi fost mult mai fericite. Teroriștii s-ar fi împușcat de câteva ori înainte să ajungă în clădire, pentru că ar fi alunecat pe gheața de pe trotuare. Asta dacă nu le-ar fi fost obturat accesul de un jipan cu avariile puse și o dubiță cu un tip care spune „5 minute șefu, las și eu astea aici-șa”.

Bucureștiul este capitala mondială a zăpezii necurățate de pe trotuar, având atâtea hectare de zăpadă necurățată cât are Londra spațiu verde. Dacă s-ar pune cap la cap gheața de pe străzi s-ar putea construi un ghețuș atât de lung încât l-ai putea trimite pe el pe Oprescu până hăt, departe, în pizda mă-sii.

Autoritățile au reacționat prompt în acest caz, alocând milioane de euro către biserică pentru un acatist special: „Dă Doamne să vină căldura să se topească”. Pe partea laică, au dat doar 68 de amenzi, cât un țurțure în cap într-o mare de oameni. Nici cetățenii nu s-au lăsat mai prejos, în pur stil „prostia omenească”, unde moldovenii au legat drobul de sare cu sfoară să nu cadă, aici au pus afișe cu „Atenție, cade gheață”.

7 Comments

 1. Octavian

  Concureaza bine cu “Atentie cade tencuiala”

 2. Cristi

  Pentru a nu fi victime ale tâmpismului este recomandat, in primul rand, sa te documentezi inainte sa scrii un articol “interesant”.
  Punctul de vedere exprimat in cadrul articolului poate fi revizuit dupa lecturarea ORDONANŢEI nr.21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, publicata in M.Of. nr. 86/1 feb. 2002. In special al articolului 10.
  In al doilea rand, nu este suficient sa-ti cunosti drepturile, ci si obligatiile. In cazul de fata le regasesti tot in articolul 10 al actului normativ indicat.
  Sa improsti cu cacat poate fi o treaba imputita.
  PS: Vezi sa nu faci prea multe victime!

  • eftimie

   Sloboz urban, în loc să te îneci cu propriile bale, ca orice oligofren de București, citește textul. Punctul meu de vedere ar putea fi revizuit dacă primăria primarului bolnav mintal unde ești tu slugă ar fi dat câteva zeci de mii de amenzi. Dar în mintea ta de țăran de capitală asemenea chestie e imposibilă. Aveți rapăn și jeg inclusiv pe stema orașului, borâtule. Ca orice țigan de asfalt, trăiești într-o cultură înfracțională care găsește scuze.

 3. dan

  Primăria capitalei e responsabila doar de întreținerea bulevardelor. restul străzilor intra in responsabilitatea primariilor de sector si conform legii, fiecare ar trebui să isi curețe trotoarul din fața casei…. dar e mai ușor sa va balacariti pe net. E mai usor să injuri decat sa iesi la lopată.
  Ps. amenzile sunt inutile. doar 25% din amenzi se plătesc, dar puterea exemplului are mai mare impact.
  spor la spart gheața deștepților.

  • eftimie

   De unde știi tu testicoluțe că sunt inutile amenzile? Ai dat tu zeci de mii și n-au funcționat?

 4. Mda

  umbla o vorba: tara de cacat, atentate de cacat. 🙂

 5. gab

  s a terminat cam brusc 🙂 articolul, gandul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén