Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Viața va fi extrem de grea dacă nu stăpânești niște skill-uri de bază

O tânără absolventă de FJSC descoperă că a făcut facultatea degeaba. „Pentru mine este o dezamăgire toata experiența, colectivul, inclusiv profesorii”. Uite aici ce postare lungă a scris, ca dovadă că n-a învățat nimic din facultatea aia. Iată ce chip trist are această femeie. Cineva, undeva, a trădat-o.

Aș vrea să empatizez, dar nu pot. Primo, că femeia a făcut jurnalism, putea să întrebe și ea în jur, e o facultate de șomeri oricum ai da-o. Sunt mai mulți impostori în facultățile alea decât în Parlament. Nu te învață nimic, că nu e nimeni să te învețe. Ăia sunt niște ciurli-burli, dacă-i scuturi un pic pe profi nu rămâne nici sacoul din ei.

A doua e că facultatea durează cam trei ani, din câte știu eu. A stat trei ani în facultatea aia inutilă. E ca și cum ai primi un căcat în farfurie și iei o linguriță:

-Băi, ce gust nasol are!
-Doamne, căcatul este teribil, nu ar trebui mâncat.
-Incredibil, mai și pute!
-E scârbos la aspect, un pic uleios pe margini.
-Cred că nici nu este hrănitor.
-Poate mă îmbolnăvesc de la asta.

Bine, fă, și-atunci de ce l-ai mâncat pe tot, și ai dat și cu pâine, să nu rămână ceva? Așa și cu jurnalismul, înțeleg că e supărată, dar cum naiba să-ți ia trei ani să te prinzi că e degeaba? Cine ar angaja un om, în orice domeniu, cu atât de puțin simț de auto-protejare?

Adevărul e că doar în presă te vei putea angaja. Acolo vezi oameni care așteaptă salariile cu lunile și nu sunt plătiți și nu se cară altundeva, în orice alt job sau domeniu.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.