Vești bune pentru radiourile online

Ma aflam fix în crama de la Recaș, în fața unei inevitabile mâncări de mazăre (supă cremă de mazăre cu creveți) și încercam să-mi trag sufletul. Pe tot parcursul zilei am fost purtat în jurul Timișoarei și îndopat cu mâncare aproape la fiecare popas, pauză de țigară sau făcut poză la peisaj.

recas XP

Mai înainte un domn extrem de entuziast mi-a povestit vreme de aproape o oră despre vinurile de la Recaș. Am făcut o degustare și am ciugulit câte ceva. Trei vinuri albe, două roșii. Ălea roșii nu mi-au plăcut prea mult, din ălea albe am apreciat deosebit un Solo Quinta. Eu și Gordon Ramsay, se pare, că și el dă vin de-ăsta în restaurantele lui, vin care a câștigat Vinalies Internationales 2011.

Mai înainte, înainte de degustarea de dinaintea degustării oficiale, dintr-o pre-cramă, am fost plimbat prin Recaș de un tip pe nume David, care vorbea cu un accent atât de cockney că aveai impresia că e Michael Caine. Dar omul e sud-african și se ocupă de făcut vinuri prin Banat.

Dar mai devreme am fost printre cele 1000 de hectare de vie ale Cramelor Recaș, să vedem via și să luăm o gustărică. Aici, omul cu vinurile, românul, ne-a povestit modul șocant prin care au oprit furturile din vie: Colaborând cu poliția, păzind culturile, păzind paznicii care păzeau culturile. Apoi am mâncat ceva, răstimp în care ne-a mai povestit o grămadă de chestii despre Recaș și vin cu un entuziam pe care bănuiesc că nu-l are nici primarul din comuna respectivă.

Mai înainte fusesem la Fornetti, care are fabrica oficială într-o altă comună a județului Timiș, unde am luat o gustărică și niște, evident, Fornetti. Inainte fusesem plimbați prin fabrică să vedem linia de producție, care arată foarte modern (presupun, e singura fabrică de Fornetti pe care am vizitat-o) urmăriți din când în când de privirea neclară a directorului uzinei, un ungur, din care nu am înțeles dacă este mândru de ce e acolo sau mâhnit că am câștigat campionatul național de Hochei în detrimentrul Honved Budapest (nu știu ce echipă a bătut Corona Wolves Brașov în finală, nu mă pricep nici la hochei).

Ghidul nostru a fost un tip care avea un nume ce începe cu M, Mandea, Mandero sau ceva de genul ăsta. Am să-i zic Mandingo, că sună mai exotic. Acest Mandingo a dat o veste bună: franciza de Fornetti costă doar 500 de euro (îi dai o singură dată) plus o garanție de 2500 de euro. De banii ăștia primești și cuptor, și frigider și tot ce vrei să vinzi panificație poporului.

Dar mai înainte am aflat că Fornetti înseamnă cuptoraș în italiană, că patronul principal a lucrat ca brutar în Italia. Și că domnul Mandingo, printre altele, se ocupă și de radio-ul firmei, care e online, și poate fi ascultat aici. E cam ca Radio Guerrila, deci e o șansă, atâta doar că DJ-ul de aici, domnul M. o duce mai bine: nu numai că primește salariu, ca toți angajații, dar are și jumătate de kil de fornete gratis în fiecare zi.


Acest proiect este realizat de PRbeta Agency în colaborare cu Prin Banat.
Branduri participante: Timișoreana, Cramele Recaș, Fornetti, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană
Parteneri de mobilitate: Autonom-Rent-A-Car
Parteneri: Farmec, Hotel Timişoara şi Restaurant Sabres
Parteneri media: 24-FUN, Ctrl-D
Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Vești bune pentru radiourile online

  1. ionica

    Fornetti e în insolvență de 2 ani de zile 🙂
    Majoritatea timișorenilor preferă Prospero sau orice altă patiserie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *