Veganismul este al doilea mare păcat de moarte al omenirii

Biblia e cea mai răspândită carte de pe pământ și cea mai veche încă în uz. Creștinismul este religia care a câștigat războiul religiilor, când ne gândim la niște principii de bază de comportat în societate, numim alea „valori creștine”. În aceste condiții mi se pare bizar cum un avertisment cu privire la veganism, aflat în primele pagini, este în continuare luat la mișteaux.

Primul păcat al oamenilor a fost că nu l-au ascultat pe Dumnezeu și au halit din pomul cunoașterii. Ok, pățăști, nu știai, hai Dom’le, în cazul ăsta chiar sunt de ieri pe lume! Dar al doilea este mult mai complex, că implică judecată. Adam și Eva, primii oameni, au făcut doi băieți, Cain și Abel. Primul era agricultor, al doilea păstor. Când era să ducă jertfă lui Dumnezeu, Abel venea cu un grătărel, poate niște coaste de berbecuț, o pulpiță de vacă, ceva, Cain aducea salată. Dumnezeu a preferat grătarul și nu mâncarea bio naturală a lui Cain. Cain, în loc să ia lecții din asta s-a făcut negru de ciudă și l-a ucis pe frac-su.

Este, practic, prima crimă din lume, din umanitate, și aia e făcută de un vegan.

Există o interpretare a Bibliei, cea mai cunoscută printre noi e aia a lui Jordan Peterson, care spune că asta este, în fapt, o poveste a omenirii, a deșteptării conștiinței noastre ca om. La început nu știam nimic, apoi am observat zilele și nopțile și mările și munții și animalele și femeile goale și ce mâncare e mai bună pentru conștiință (în cazul de față, particular, carnea de oaie).

O interpretare a oamenilor de știință referitoare la cărniță este că ea ne-a permis, prin aportul de proteine și calorii, să ne dezvoltăm creierul mult deasupra celorlalte maimuțe și, prin gătire, s-o pregătim în așa fel încât să fie ușor de digerat, să nu pierdem mult timp cu asta. Lipsa de proteină animală e foarte nașpa, oamenii de știință au sesizat numeroase probleme, că ei abia acum descoperă lumea.

Dar dacă citim cea mai populară legendă a omenirii, de la religia care a câștigat, aflăm exact același lucru. Dacă încerci să dai creierului/conștiinței/lui Dumnezeu doar legume, te strici la cap, devii ciudos și violent și, la final, omori de ciudă pe ăla care e mai deștept ca tine. A, și nici nu faci odrasle prea bune, aceeași Biblie ne spune că și unul din urmașii lui Cain, Lameh, a omorât un om și un tânăr. Știința și spiritualitatea sunt de acord!

Câteva sute de ani mai târziu până și lui Noe, un om care conversa frecvent cu Dumnezeu, erau chiar prieteni, i s-a recomandat să ia animale pe barcă și nimic despre brocoli.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “Veganismul este al doilea mare păcat de moarte al omenirii

 1. krossfire

  Aia cu dezvoltarea creierului pe baza de proteine animale nu prea mai e o teorie, ci cam norma. Cat despre veganism: dupa mai toate operatiile serioase in care trebuie refacut tonusul si masa musculara se recomanda carne (incet si cu diversificare treptata, insa interdictia la legume crude, salate si guacamole tine cateva luni :P).

  Reply
 2. DanC

  Tare! 🙂 Parca-i si vad pe barbosii aia cu uniforme tip Halloween/cearsaf-de-fantoma luand problema-n dinti: slujba de exorcizare pt cativa bloggeri romani.

  Reply
 3. eftimie Post author

  Da, dar știi doamnele care nu cred și verifică și ele informații pe internet și medicii ascund chestii?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *