Cartierul General

La veceu

Din ce am observat până acum, relaţia românului cu veceul este una încărcată de ură.

Un amic îmi povestea în urmă cu ceva ani despre întâlnirile cu pensionarii pe care le organiza un politician braşovean. Bine, pentru că e vorba de politică, pensionarii erau numiţi vârstinici sau seniori. Cert e că în clădirea unde aveau loc astfel de întâlniri era o budă decentă, curată, cu tot ce aveai nevoie pentru o defecare normală. După ce apăreau seniorii şi discutau, în budă avea loc o apocalipsă. Femeia de serviciu era să vomite de vreo câteva ori când încerca s-o spele. Era căcat şi pe pereţi, şi pe oglindă, până la un metru jumătate înălţime, o explozie de căcat pe peste tot.

În mod normal, la român acasă, buda nu arată dezastruos. Dacă, însă, buda este una la care au acces mai mulţi oameni (cea de la cămin, de la restaurant, de la muncă) ea devine un teritoriu de război. Nu ştiu exact ce se întâmplă, dar, dacă te iei după ce rămâne în urmă, oamenii se urcă în picioare pe colacul veceului şi se cacă de-acolo, de la un metru. Dacă reuşesc să nimerească, bine, dacă nu, sare în chiuvetă, pe pereţi, pe geam afară.

Apoi mai e relaţia femeii cu buda cu acces universal. În majoritatea acestor veceuri tronează afişe cu “nu mai aruncaţi chiştoace în budă” sau “nu mai aruncaţi hârtie în budă”, că se înfundă canalizarea. Brekiniuz! Buda nu se înfundă de la chiştoace şi nici de la hârtie. Nimeni nu se şterge la cur cu coli A4 cât să blocheze ţeava de apă. Canalizarea se înfundă de la tampoanele aruncate de femei. Dar nimeni nu are tupeu să scrie clar asta pentru că relaţia bărbatului cu ciclu este una de ignorare totală.

Pot să-mi dau seama ce dezastru au făcut ai noştri prin lume, când s-au dus în locuri cu budă. A doua zi, îngjitorul şi şeful lui, vor privi sideraţi catastrofa: “Şefu, cred că pe aici au fost români. Eu zic să nu mai curăţăm, îi dăm foc direct şi turnăm nişte ciment peste”.

Despre relaţia românului cu veceul puteţi citi aici sau furioasa scriere de aici. (update 30.04.2014 și aici sau aici)

Şi ar mai fi şi filmul ăsta, în care se vorbeşte foarte serios despre importanţa căcării.