Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Unde parchez? Ce-ai zice să nu parchezi nicăieri?

Pentru că e campanie electorală și pe plin de parlamentari pe lume, s-a trezit unul să propună o lege care să interzică mașinilor parcarea pe trotuar dacă nu lasă și doi metri pentru pietoni. Deși, din câte știu e, e deja interzisă, și n-ar fi o problemă într-un oraș cu poliție. Nu e cazul Bucureștiului.

Și principalul contr-aargument pe care îl aduc toți este „unde ne parcăm mașinile”. Nicăieri, băi băieți, mergeți cu autobuzul. Chiar și Petreanu, om rațional, zice că nu ai unde să parchezi mașinile în centrul orașului. Nu-i bai, mergi cu autobuzul sau pe jos. Centrele orașelor nu au fost făcute și gândite ca locuri de parcare. Parcatul mașinii nu e un drept, e un lux. Mergi cu autobuzul. Orașul ăsta e prea varză pentru facilități de lux, hai să începem mai întâi cu facilități pentru toată lumea.

Nimeni în România nu face ceva atât de important încât să trebuiască să ajungă cu mașina în centru. Dacă ar face aia ar fi plin de parcări cu plată, și lumea ar plăti pentru parcare, că „este important”.

Așa, dacă ați merge un pic cu autobuzul sau metroul ați vedea și pe ce lume trăiți. Gata cu lacrimile pentru pensionari care burdușesc transportul în comun că e gratis. Poate ar sesiza cineva că, în continuare, Metrorex vinde legitimații de călătorie false, care au valoarea nominală 50 de lei dar au ștampilat ei pe ele 70. Poate o să-ți pese că 80% din călători merg gratis și-ți umplu ție autobuzul, care plătești, și chiar ai o treabă. Poate simți în nară câți oameni put și știi că put nu că-s săraci ci că nu se spală. Stai în cutia ta de tablă, protejat, și nu știi ce lume e afară. Ieși din casă, te pui într-o cutie, ieși din cutie direct în birou.

E mișto Copenhaga? Hai să vedem ce zice Jan Gehl despre asta. Ăsta e un arhitect danez, unul din cei mai mari promotori ai dezvoltării urbane axate pe calitatea vieţii şi componenta umană. Tipul e chiar tare în meseria lui, sunt oameni care-l bagă în seamă serios: e omul care a făcut pietonal pe Broadway, atât de tare e. A condus proiecte de revitalizare urbană în Copenhaga, Stockholm, Londra, Melbourne, San Francisco. El a pregătit Londra pentru Jocurile Olimpice.

În Copenhaga aveam un inginer de trafic care, multă vreme, a scos în fiecare an câte 2% din locurile de parcare din oraş. Zicea: “Dacă o fac încetul cu încetul, nimeni n-o să-şi dea seama şi, dacă nu spun nimănui, în 10 ani o să avem o situaţie mai civilizată, iar oamenii vor găsi alte modalităţii de a ajunge în oraş decât automobilul, pentru că le-am făcut mai multe linii dedicate pentru autobuz, mai multe piste pentruu biciclete, avem şi metrou. Deci, treptat, e tot mai dificil să mergi în oraş cu maşina şi tot mai plăcut să foloseşti alte mijloace”. Şi a făcut-o timp de 30 de ani, încetul cu încetul – o politică bună.

„Da, dar trebuie să ajung neapărat în locul ăla”. Uite ce zice Gehl despre București (a fost de două ori în România).

Oraşul vostru e concentrat pe deplasarea dintr-un loc în altul, dar ar trebui să fie mai atent la ceea ce se află în locurile respective. Este locul în care ajungi – la lucru, la şcoală, acasă – suficient de bun? Asta e prioritatea, pentru că altfel rişti să ajungi într-un loc care nu mai e, care a fost înghiţit cu totul de maşini şi trafic.

Omul spune că cea mai ieftină metodă de a face investiții în infrastructură e lărgirea trotuarelor și amenajarea de piste pentru biciclete. Și știe de la prima mână, de la ei, de la danezi, care cârâiau când au început discuțiile că la ei nu e Italia și clima nu permite așa ceva. Și uite că s-a putut. Și crezi că o să moară afacerile dacă dai prioritate pietonilor? Exemplul Broadway e cel mai bun, e atât de bun încât merită să plezenști cu plăcuțele de înmatriculare de Bulgaria un bucureștean, doar să-l vezi cum plânge că trebuie să meargă iar la Giurgiu să facă rost de altele. Deci, Broadway, New York, plin de mașini și biznis, da?

Când la New York s-a oprit traficul pe faimosul Broadway, s-au făcut analize extinse pentru a vedea cum afectează acest lucru economia, iar acum afaceriştii din zonă sunt foarte fericiţi că le-au crescut veniturile cu 70%.

Interviul complet cu Gehl poate fi citit aici.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.