Din ciclul „primim la redacţie” am primit la redacţie un manifest din partea Ligii Comuniştilor din România. Pe prima pagină tronează imagini alb-negru cu domnii Tudor Vladimirescu şi Ernesto “Che” Guevara şi o mică introducere: “Noii comunişti invită la lupta de idei pe cei care vor binele claselor muncitoare. Pentru început supunem atenţiei platforma maximalistă”.

Pe pagina a doua a documentului se află câteva din ideile noilor comunişti. Astfel, homosexualii sunt ridicaţi în rang alături de criminali şi trădătorii de ţară. În cazul acestor categorii de cetăţeni Liga Comuniştilor recomandă executarea. Să fiu trădător de ţară – poziţie pentru care trebuie să munceşti din greu, nu poţi să trădezi ţara aşa, la o ciorbă de potroace în bistro, trebuie să ai funcţie şi vechime – m-ar deranja să fiu considerat la fel de periculos ţării ca un homosexual.

Dar, fiecare are dreptul la o opinie şi iata alte idei ale noilor comunişti: desfiinţarea proprietaţii private, alungarea patronilor din mişcarea comunistă, a noii aristocraţii din mişcarea muncitorească, partidele privatizării din mişcarea socialistă şi capitalismul din societatea românească. În ceea ce priveşte politica externă a ţării se propune nealinierea şi neintegrarea ţării nicăriei, mai exact “în structurile capitaliste mondializante”.

Venirea acestor comunişti la putere ar însemna şi lucruri bune (evident dacă nu eşti homosexual, patron sau trădător de ţară): „va asigura tuturor cetăţenilor locul de muncă conform pregătirii, salariul minimal, locuinţă din fondul de stat, învăţământul gratuit, asistenţa medicală minimă gratuită”. Sigur poate că există români care îşi aduc aminte că în timpul ultimei conduceri comuniste 100% a ţării nu găseau nimic de mâncare prin galantare şi îşi petreceau zilele la coadă la lapte sau pâine pe cartelă. Cu aceşti noi comunişti nu va mai fi vorba de aşa ceva pentru că “se va solidariza cu forţele populare de eliberare socială şi naţională de pe toate meridianele, pe calea lui Vladimirescu, Lenin şi Che Guevara şi sub steagul revoluţiei permanente”. Şi, când toată ziua eşti plecat la revoluţie nu mai ai timp să ajungi să iei o pâine proastă pe cartelă de la alimenta şi un BT de la un bişniţar să-l faci cadou la medic să nu-ţi moară copilul de meningită.

Share links: |