Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cam cât de tristă e situația pe la Vodafone

Sunt client de vreo 20 de ani al acestei companii și până acum nu prea i-a păsat de mine. Dar, când am început să mai tai din abonamente (scopul final fiind zero), că n-are rost să fiu chiar atât de prost, am devenit brusc un client interesant.

Iar m-a sunat un băiat să discutăm despre abonament. Tot visez să fac chestia asta dar nu sunt niciodată pe fază, când mă sună de la ei să zic și eu „pentru a vorbi cu un client, apăsați tasta 0. Momentan clientul este ocupat. Apelul dumneavoastră este important pentru mine” și să le pun Fur Elise vreun sfert de oră.

Dar acum l-am lăsat pe om să discute cu mine despre abonamente și chiar l-am provocat să mă convingă. I-am spus de shop-ul Vodafone, cea mai mare firmă de telefonie din România, cum are telefoane mai scumpe decât dacă le-aș lua de pe emag. I-am dat model de telefon, l-am pus să compare prețurile, omul a fost nevoit să îmi dea dreptate. Și, oricum, i-am zis că shop-ul lor e atât de sărăcăcios că e plin de Știftview-uri.

Apoi i-am spus că e mai ieftin pe cartelă decât pe abonament. „Da, dar pe cartelă plătiți înainte și pe abonament după. Dacă aveți o nevoie?”. I-am explicat că apelurile la 112 sunt gratuite iar pentru celelalte pot să-mi încarc cartela din orice intersecție. „Ofertele de pe cartelă nu sunt permanente”. Da, dar ălea de pe abonament nu sunt mai deloc.

Cel mai trist e că, la final, mi-a dat dreptate băiatul, mai aveam puțin și-l auzeam cum vrea să renunțe și el la abonament. Nu e ca și cum doar săracii ca noi renunță la abonamente, o fac și blogării bogați.

Am încheiat convorbirea prietenos, n-am avut acel moment penibil pentru companie în care să-mi spună și de MPesa.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.