Cartierul General

Cel mai trist spin-off de Star Trek

Nu toți țin minte, dar generația mea a cunoscut Star Trek prin emisiunea lui Bădescu și Mironov, Știință și Imaginație. Și e uitam la ăia cum își dau tablete unul altuia cu chestii importante, ce mai face „warp core”-ul, care e situația cu laserele, prin ce parte din Galaxie ne aflăm.

Cel mai deprimant gest din lume ar fi să mă întorc în timp la puștanul care se uita cu gura căscată la chestiile ălea și să-i spun: băi, am o veste bună și o veste proastă. Peste 26 de ani vei avea acea tabletă, de fapt vei avea vreo trei, de dimensiuni diferite și mult mai mișto decât ăstea din filme.

Vestea proastă e că nu le vei folosi pentru explorări în cosmos, le vei folosi pentru a discuta drept constituțional cu alți proști ca tine, toată ziua, 24 din 24, drept, excepții de constituționalitate, chestii. O să fii prieten cu judecători cu care să discuți dreptul, cu vedete TV cu care să discuți legislație, cu cântăreți, actori, gagici extrem de sexi și nu veți face nimic altceva decât să discutați despre ce e legal și ce nu e legal în România și despre cum Avocatul Poporului poate sau nu ataca o lege la Curtea Constituțională.

In istorie acel moment va fi cunoscut ca minimul național de erecții, că seara nu vei mai ajunge acasă cu gândul să dai la buci ci cu gândul să dai pe Digi24 să vezi ce-a mai zis lumea despre constituționalitate.

Soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate sau controlul de constituţionalitate a posteriori este reglementat de art.146 lit.d) din Constituţie şi de art.29-33 din Legea nr.47/1992. Asta zice Guran. Geordi, adu-mi te rog tableta cu părerea lui Cristi Danileț despre toată treaba asta, simt că trebuie să aprofundez problema.