Cartierul General

Au trecut câteva ore și au reapărut ideile toxice

După amnistia infractorilor în țara asta se pregătește o amnistie a celor care au facilitat asta. A ălora care au votat un partid care a fost, constant, de partea celalată a legii. Din ultmii patru președinți ai PSD, trei au avut probleme cu legea, doi au și fost condamnați. Nu e chiar atât de multă dezinformare și oamenii nu trăiesc atât de rupți de lume. Exceptând vreo câțiva prin munți, toți care au votat cu PSD știau că sunt infractori.

Și au votat infractori sperând că le iese și lor ceva.

Se vorbește de separarea României, că-i alienăm pe ăștia în loc să fim uniți și să-i înțelegem. Păi nu i-am alienat deloc, i-am ținut în brațe. Discursul public la adresa canaliilor e „iartă-i că nu știu ce fac, atât îi duce mintea”. Bine, mă, dă-le locul în autobuz în timp ce te înghesui să mergi la muncă să tragi ca animalul să-i plătești pensia.

Comparațiile cu comunismul, alea făcute de CTP, sunt infantile. În perioada comunismului ăia, oamenii muncii, erau cât de cât glorificați. Acum sunt glorificați exact ceilalți, ăia care o freacă, ăia ieșit pe „medical” la 50 de ani, ăia care n-au muncit în viața lor dar le dă statul pensie garantată, pensionarii și bătrânii. De parcă bătrânii ne-au lăsat pe mână Elveția sau Suedia, nu cea mai săracă țară din Europa.

Se tot vorbește de o prăpastie între săraci și bogați. Salariul mediu în România e 2000 de lei, iar media e ridicată de salariile la companii de stat, unde-s mai mari decât la privat. Pensia medie e aproape 1000 de lei. Dar tu, muncitorule, trebuie să plătești autobuzul spre muncă, întreținerea întreagă, că n-au ajutor de la primărie, biletul întreg când te duci acasă cu trenul și tot așa. Ție, bogatule cu 2000 de lei salariu nu-ți dă primăria lunar ajutor în alimente. Sau ajutoare alimentare UE? Știi că în Teleorman în 2015 s-au dat 170.000 de pachete de ajutoare alimentare UE la o populație de 360.000 de locuitori? Sau că în județul Galați 1/5 din populație le-a primit?

Cum dracu de s-a ajuns să se creadă că să ai câteva sute de lei în plus pentru că muncești de-ți sar capacele te face bogat?

Au trecut câteva ore de când cleptocrația din România s-a auto-grațiat iar noi stăm și ne gândim pe cine să mai grațiem. Păi e simplu, hai să ne iertăm toți unul pe altul și să nu mai ieșim în stradă. Ne-au intrat conaționalii în casă, ne-au furat televizorul și ne-au împușcat în gât iar prima reacție este „hai să-i pupăm că nu știu ce fac. Doar lasă-mă un pic să scuip sângele ăsta din gură să nu te pătez pe obraz mamaie”.