Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Trebuie luate măsuri urgente

Când voi deveni dictatorul acestei lumi – și, după ce veți afla ideea mea, veți dori din suflet asta – voi scoate în afara legii ciocnitul paharelor când sunt mai mult de doi oameni la masă.

La fiecare sindrofie, pentru că nu vin toți oamenii deodată, care cum apare ia paharul în mână și începe să dea noroc. Și trebuie să te ridici, să dai noroc cu ăla, să te întinzi pe toată masa, să mai dai o dată noroc cu oamenii cu care ai mai dat, să bei, că nu e politicos să dai noroc și să nu bei și tot așa. Și nu e deloc interesant, amuzant, și nici măcar politicos.

Dacă vrei să dai noroc cu lumea când te așezi și tu și-ți vine băutura, fă-o în așa fel încât să nu deranjezi pe toți de la masă: dă ușor cu paharul sau cu halba în tăblia mesei. Se pune ca și cum ai dat noroc cu toți iar mesenii îți vor mulțumi în sinea lor pentru eleganță.

Și dacă tot suntem la capitolul ”bune maniere” este nepoliticos să pozezi mâncarea. Pari extrem de sărac, nici ăia din Africa subsahariană nu-și fac poze cu mâncare și la ei mâncarea e un lucru rar. Lasă-i pe bucătari să facă asta, știu ei mai bine cum trebuie s-o facă să pară apetisantă.

4 Comments

 1. Ești slab de dictator. Adică oamenii vor să se pozeze în timp ce își satisfac necesitățile fizice, precum mîncarea, și tu nu ești de acord?

  Eu aș vrea cît mai multe astfel de poze. Cu satisfacerea foamei, a setei, a nevoilor sexuale… Mai ales astea cu nevoile de la final 🙂

  • VictorCh

   Vezi ca mai sunt si ALTE “nevoi” (sau “necesitati”) care se cer satisfacute urgent, daca vrei sa nu maculezi si sa nu imputi locul…

 2. VictorCh

  Point taken!

 3. Cu ciocnitu-s de acord, dar nu te lua de pozele cu mancare. Nu ma refer la nunti si botezuri, cand toata lumea are acelasi meniu, ci ma refer la o iesire normala. Poza aia cu mancare arata ceva. Arati ce ai in farfurie, ce ai comandat si de ce. Nu e nimic grav. Si e chiar funny 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén