Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Tot ce trebuie să știi despre Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 este un serial american co-creat de regele televiziunii din secolul trecut, Darren Star (Melrose Place, Sex and The City), și care s-a făcut remarcat prin actorii săi extrem de talentați cum ar fi Ryan Seacrest, Jessica Alba, Hillary Swank, Mathew Perry sau Ian Ziering, mega-starul din filmele Sharknado I-IV. Mai știi vreun alt erou de acțiune care a tăiat un rechin zburător cu drujba în două timpul unui taifun? Gura, Dwayne Johnson, stai jos, nota 2!

Pentru început, domnilor, cred că suntem cu toții de acord că Brenda era cea mai bună din serial și odată cu plecarea ei nu prea mai contează ce s-a întâmplat. Bine, au adus-o pe Kelly din „Salvați de Clopoțel” dar, în ciuda țâțelor mai mari, aceasta nu a putut-o înlocui cu adevărat pe Brenda. Cu toții știm că era cam curviștină, dar poate de-aia ne și plăcea de ea. Brenda era atât de bună încât nici n-ați observat că umbla blugii ăia nasoi cu care erau îmbrăcați toți prin sezoanele 2-3, acei mom-jeans oribili.

Brandon a fost și este un lache pansat, singurul om mai bun decât Iisus Cristos. Avea Steve o problemă, hop Brandon să-l ajute, umbla David cu droguri, hop Brandon să i le arunce la veceu înainte să vină potera, era deprimat Dylan, venea Brandon să-l consoleze. În plus, le-a consolat pe toate femeile alea din serial de aveau urme la urechi de la cămașa lui cadrilată. Iar ochelarii ăia erau stupizi. Brandon lucra la ziarul liceului, cel mai neinteresant loc posibil din univers. La final pleacă la Washington să facă politică, chestie și mai neinteresantă cumva.

Dylan, în schimb, era opusul lui Brandon, era atât de cool încât abia se putea suporta. Sub greutatea coolicității sale abia mergea, de-aia se mișca mereu lent și un pic crăcănat. În plus, pe măsură ce trecea dintr-un sezon într-altul, Dylan era tot mai mâhnit și se uita tot mai interesant în cameră până când a trebuit să plece efectiv din serial că nu i se mai puteau deschidea ochii de cât se uita cu ochii mijiți în jur că nu era viața suficient de demnă pentru el să se uite complet la ea. Dylan a fost și mare bagabont la viața lui, le-a combinat și pe Brenda și pe Kelly.

Despre Kelly putem discuta mult, dar ceea ce știm sigur e că nu era atât de bună ca Brenda. Avea figuri în cap și era cam slăbănoagă, exact ca top-modelele alea preferate de gheii modei. Când s-a tuns scurt a început să arate mai uman și chiar să fie un pic simpatică, dar era deja prea târziu.

Nimănui nu-i păsa de Donna și David. Ea pentru că era urâtă și toți știam că e fiica producătorului, și mai era și neinteresantă, David pentru că-și schimba freza de la sezon la sezon și arăta ca unul refuzat de la East 17. Culmea, David a reușit și el să combine câteva bunăciuni din serial, și chiar și în viața reală, unde are doi-trei-patru copii cu Megan Fox. Exact, Dumnezeu nu există.

Despre Andreea știm că a fost la început era ceva tocilară și îi cam curgeau ochii după Brandon, ăsta a refuzat-o și dup-aia s-a căsătorit cu un mexican și a dispărut. Mai erau părinții lui Brandon, un nene care arăta cam ca un Al Bundy care a reușit în viață și o cucoană de treabă despre care nu știe nimeni absolut nimic decât că era și ea pe-acolo când nu aveau bani de muzică de fundal.

Mai era un gagiu, Nat, un dubios bătrân care era ceva patron/chelner la o cafenea de prin oraș unde se adunau toți să-i servească Brandon cu apă minerală, că și el muncea pe-acolo, când nu salva orfani, scria anchete la ziar și adopta pisicuțe neajutorate. Despre acest Nat nu știm mai nimic decât că era grizonat la păr și umbla mereu îmbrăcat în uniforma de ospătar.

În 2008 s-a încercat un reboot al conceptului, băgând inclusiv un negru în distribuție, care arăta exact ca negrul ăla pe care-l bagi pentru că e obligatoriu. N-a avut succesul de pe vremuri pentru că n-au avut o tipă atât de bună ca Brenda (doar pe Brenda cu botox) și pe nimeni atât de cool ca Dylan, pentru că Dylan a supt tot coolul din lume când era el la televizor.

17 Comments

 1. johnny

  băi, tu chiar te-ai uitat la telenovele

 2. johnny

  saved by the bell și beverly hills au mers în paralel o vreme. Pentru mine Saved by the bell era un fel de Youtube, când se termina episodul eram fresh și plin de energie, pe când Beverly Hills era un fel de facebook, când se termina episodul mă simțeam obosit și bătrân (și nevropat, îmi venea să pun mâna pe coasă, furcă). De aia nici nu m-am uitat decât la sezonul 1, pe care nu l-am terminat. Colegii mei erau exact pe dos. Eram stupefiat că lumea chiar se uită la Beverly hills, așa cum sunt stupefiat că lumea chiar intră pe facebook. Încă mai sunt.

 3. Vlad

  nu m-am uitat la serial dar stiu ca a jucat si Tiffani Thiessen si pt mine era mai buna decat Brenda.
  Jessica Alba am crezut ca ai scris la misto 🙂

 4. Coix

  Chiar exista baieti/barbati care s-au uitat la serialul asta!! Odata mi-a zis un coleg ca vrea un Porsche cum avea Dylan, fraza pe care o consider mai “lame” decat “Sunt impotent!”. Si pana azi eram convins ca era singurul barbat care s-a uitat vreodata la serial!!

  PS: Eu pe vremea aia ma uitam la McGyver!!! Ala serial!!

  • Coix

   Ok, dau un pas inapoi. Pe vremea cand rula serialul eu eram prepuber. Voi probabil erati mai mari si va uitati din cauza gagicilor…

 5. M-am uitat și eu, e true story ce se zice mai sus.

  Am venit doar ca să zic că regele serialelor era Aaron Spelling.

 6. Gagoy

  Mie atunci imi placea Kelly (eram copil ma, ce vreti) si chiar am cerut unui nene de la un butic sa-mi vanda un poster urias cu ea (exitau unele mari de tot, plasticate). M-a usuit ala, cica “nu se poate, asa ceva nu e de vanzare”.

  Apropo — in Romania mi se pare ca a existat si revista 90210.

 7. omulbun

  M-am uitat de am rupt, de fiecare data cînd prindeam la teleu.

  Absolut de acord cu tot ce o zis OP. Dar Eftimie l-ai uitat pe Steve. Asta era cel mai anost asa din toti. Dar era baiat bun.

 8. De Steve nu prea ai zis nimic, decat ca avea probleme si-l consola Brandon. Chiar m-ar fi ajutat sa-mi mai aduci aminte si ce facea cretu’ 🙂

 9. Au incercat astia si serialul dosarele x sa il readuca dar slab tare..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén