Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ticăloșia este o caracteristică esențială a poporului român

Dacă cineva ar inventa un aparat, cam ca o seringă, prin care să extragi ticăloșia din român, mulți s-ar usca precum mumiile, n-ar mai rămâne nimic din ei.

Citeam zilele trecute o poveste despre etica muncii. Un tip pe nume George Butunoiu povestește că a vrut să angajeze un om să-i scrie niște texte. L-a rugat, mai cu jenă, să nu copie de undeva, să fie cât de cât originale. Tipul, cu două facultăți, una de teologie, pe la 50 de ani, îi spune că lucrează mai bine de-acasă, că acolo are biblioteca și e mai eficient. După o săptămână îi aduce 10 fișiere .doc, cu biografii copiate ordinar din Wikipedia. Atât de ordinar că încă mai erau link-urile și bullet-urile. Povestea e aici.

Și asta nu e nici măcar cea mai interesantă parte din poveste. Ticălosul bătrân era doar un ticălos bătrân, oameni despre care hipsterioții și anteniștii spun că nu există, întrucât dacă ești bătrân devii automat sfânt.

Partea mișto sunt comentariile de pe Hotnews, unde oamenii sar la gâtul acestui Butunoiu, arătând că avem resurse inepuizabile de jeg.

comentarii-butunoiu1


comentarii-butunoiu2


comentarii-butunoiu3

Și multe altele asemenea. Ați prins șpilul? Acest Butunoiu, orice o fi că nu-l cunosc personal, e banditul în poveste. El e recruiter de doi lei care scrie pe bloguri. Ăla de a copiat wikipedia e doar o victimă. Serios, GB nici nu cotnează în discuția asta, n-ar fi trebuit să conteze. Poate-i place să-și angajeze o scretară care să-l care în spate prin firmă în timp ce aruncă în ceilalți angajați cu pufuleți sau poate se închină la Bafomet. Cert e că i-a zis omului să nu copie iar ăla a ignorat complet singura cerință clară a jobului. De-aia poți să plagiezi în România la fel cum respiri. Că dacă te apuci și le iei sânge ăstora, nu iese hemoglobină, iese gunoi din ei.

Să nu uităm: e ok că mor copiii otrăviți cu „Cornul și laptele” sau alte brânzeturi, important e ca nu cumva să se fumeze pe balcon la DSV, că facem moarte de om.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.