Thor: Ragnarok este cel mai bun film pe care l-am văzut anul ăsta

Și nu zic că este perfect, are ca orice film niște păcate, dar părțile bune sunt atât de bune încât eclipsează orice.

Nici măcar nu trebuie să te intereseze „comic books” să-ți placă, poate fi văzut liniștit ca un film separat. Este o aventură în cosmos, un heist movie sf, o comedie, e de toate. Povestea e cam așa: Thor umblă prin univers să se bată cu un demon de foc, îl învinge, se întoarce acasă și descoperă că frac-su Loki iar a făcut o trăznaie, l-a dus pe tac-so pe Pământ și i-a luat locul. Se duc ăștia doi după tata Odin pe pământ și ăla, printre altele, le spune că el se cam pregătește să moară, că vine Apocalipsa (Ragnarok) și că șefa acesteia e sora lor de care aud abia acum. 5 secunde mai târziu Odin moare sublimând într-un nor de pufuleți magici și vine sora Hela, care-i bate pe amândoi atât de tare că-i expulzează din univers și ajung într-un loc pe care l-am putea numi veceul universului.

Aici Thor se întâlnește cu frac-su, cu o valkyrie, cu Hulk/Banner și împreună luptă evadează din acest loc printr-o gaură cuantică de cur în universul nostru. Nu glumesc, exact așa îi spun și ei „go trough the anus”.

Am văzut și celelalte Thor-uri și nu am fost niciodată lămurit cam care sunt puterile exacte ale lui Thor iar în acest film s-au lămurit vreo câteva. În primul rând e aproape invulnerabil la orice, apoi are toate puterile lui Rayden din Mortal Kombat mai puțin teleportarea și este super-puternic fizic, atât de puternic că poate să-i mute lui Hulk falca din loc. Și ceilalți din jurul lui sunt cam la fel, inclusiv Banner, pe care orice stres îl transformă în Hulk, inclusiv moartea. Așa că orice investiție în zona asta dispare. Din fericire, toate astea se compensează cu niște vizualuri de te doare bila. Parcă sunt de pe coperțile alea de trupe rock din anii ’80. Bătălia valkyriilor cu Hela este o poezie la care te-ai uita ore în șir.

A, și umorul. Băi, am râs, și eu sunt un snob ordinar, consum prea multă comicărie ca să îmi mai placă în mod deosebit ceva. E un film care se ia în serios foarte puțin, doar cât să spună o mini-poveste și în rest e un carnaval de glume, efecte speciale și imagini superbe.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

10 thoughts on “Thor: Ragnarok este cel mai bun film pe care l-am văzut anul ăsta

 1. Ender

  Bravo domnule!
  Pana acum am vazut doar pareri despre cat de prost este filmul, ca nu e serios, ca isi bate joc, ca prea multe glume. Prea multe glume intr-un film din asta!?!!??

  Reply
 2. Barbarossa

  Este un film cu o poveste faina si cu replici si glume care vor sa fie amuzante puse nepotrivit de-a lungul intregului film, facandu-l cringe-os. E o amestecatura fara forma de seriozitate (povestea) si glume (ce am zis mai sus) care mi-au lasat un gust amar. Il compar cu primul Thor, singurul din seria Thor zic eu, care a ales directia pe care sa mearga si s-a tinut fain de ea, lasandu-ma safisfacut ca l-am vazut.

  M-a dezamagit filmul asta.

  Reply
 3. mac gregor

  Efectele sunt atat de bune, incat aproape… aproape… era cat pe ce sa fie pentru fantesy ce a fost Star Wars pentru SF. Momentul in care chiar crezi ca ce e pe ecran poate fi real, candva, undeva.

  Deci a stat un pic pe linia de granita unde putea deveni capodopera. Si dupa aia a mai tras o gluma, si a ramas doar un blockbuster de succes.

  Reply
 4. krossfire

  Filmul nu are cum sa fie prost pentru ca e regizat si supervizat de Taika Waiti (Boy, Search for the Wildeerpeople, What We Do in The Shadows). Omul e genial. Nu, n-am vazut filmul, ca nu am cum fizic in perioada asta, dar voiam sa bag un comment din ala de troll.

  Nu de alta, dar aia care l-au criticat, spuneau ca nu e la fel de bun ca primele Thor-uri, care au fost extrem de slabe, doar Captain America (primul) ajungand la nivelul ala de plictis.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Din cele enumerate de tine am văzut doar „Search for the Wildeerpeople”, e simpăticuț și ăla dar nu mi s-a părut ceva bubuitor. Dar probabil aceeași impresie aș fi avut despre Jon Favreau dacă tot ce aș fi văzut de el ar fi fost „Chef”.

   Reply
 5. fur

  am stat pana in ultima clipa in dubii daca sa il vad sau nu, luandu-ma dupa review-urile unora cum ca s-a exagerat cu glumele..am vazut chiar si Justice League intre timp, dupa care i-am dat o sansa lui Thor. A fost superb, o placere nevinovata, lumea nu a inteles foarte bine stilul, deloc fortat, lejer, cica personajele au improvizat 80% din dialog si se simte asta, pe mine m-au gasit acasa. Sincer, a devenit unul dintre filmele mele preferate din universul Marvel, aproape de Guardians of the galaxy, deci chiar nu inteleg hater-eala. Foarte multa lume l-a criticat fara sa il vada macar.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *