Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Tehnologie și umanitate

Din internet, exact de pe Facebook, un negru se uită la mine și mă minte în față de parcă aș fi genul de om ce citește comisarul.ro: „Știai că „average person” petrece 4 ani din viață uitându-se la ecranul telefonului?”.

Ca să citez din Othello, „pă ce te bazezi negrule?”. Telefoanele mobile au apărut de abia vreo 20 de ani, abia de vreo 5-6 sunt cât de cât interesante să te uiți la ele. De unde atâta viață în tine? Acu 60 de ani, cam cât e o viață de om normal, n-aveai voie să bei la aceeași cișmea cu albii.

Trăim în cea mai frumoasă și bună dintre lumile posibile, una în care sclavagismul real, ăla cu bice și foamete, e redus la minim, una în care poți să zbori în cosmos dar ai și șansa să nu-ți moară puradeii de malarie. Stai tu negrule cu statisticile tale de pe internet și mă faci să citez din Hamlet, „Laertes, ejti nebun? Deplângi umanitatea din video 1080p? WTF?”.

Buhuhu, nu mai socializez real că o fac pe Facebook și Skype. Excelent, majoritatea oamenilor sunt oameni cu bășini elitiste în cap, ca tine, care deplâng „dezhumanizarea”, plâng că lumea nu mai citește cărți, că nu mai apreciem ce e frumos în viață, nu umblăm brambura pe coclauri, că tralalala. Mă uit la negru cum se plânge el pe dig, unde bate vântul. De-aia, bă, de-aia sunteți unde sunteți, că faceți poezii și rap în loc să puneți mână de la mână să inventați acoperișul de țiglă și pereții de cărămidă. Să nu mai bată vântul, să fie cald și să nu mai trebuiască să socializezi cu toată lumea să nu-ți clănțăne dinții de frig.
Ar fi făcut sens dacă toți care au share-uit video-ul măscăriciului ăsta ar fi închis dup-aia Facebook-ul de tot. Să se ducă să socializeze între ei, pe bancă afară, și să ne lase pe noi ăștia cărora ne place să fie bine în pace.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.