Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Tehnologie și umanitate

Din internet, exact de pe Facebook, un negru se uită la mine și mă minte în față de parcă aș fi genul de om ce citește comisarul.ro: „Știai că „average person” petrece 4 ani din viață uitându-se la ecranul telefonului?”.

Ca să citez din Othello, „pă ce te bazezi negrule?”. Telefoanele mobile au apărut de abia vreo 20 de ani, abia de vreo 5-6 sunt cât de cât interesante să te uiți la ele. De unde atâta viață în tine? Acu 60 de ani, cam cât e o viață de om normal, n-aveai voie să bei la aceeași cișmea cu albii.

Trăim în cea mai frumoasă și bună dintre lumile posibile, una în care sclavagismul real, ăla cu bice și foamete, e redus la minim, una în care poți să zbori în cosmos dar ai și șansa să nu-ți moară puradeii de malarie. Stai tu negrule cu statisticile tale de pe internet și mă faci să citez din Hamlet, „Laertes, ejti nebun? Deplângi umanitatea din video 1080p? WTF?”.

Buhuhu, nu mai socializez real că o fac pe Facebook și Skype. Excelent, majoritatea oamenilor sunt oameni cu bășini elitiste în cap, ca tine, care deplâng „dezhumanizarea”, plâng că lumea nu mai citește cărți, că nu mai apreciem ce e frumos în viață, nu umblăm brambura pe coclauri, că tralalala. Mă uit la negru cum se plânge el pe dig, unde bate vântul. De-aia, bă, de-aia sunteți unde sunteți, că faceți poezii și rap în loc să puneți mână de la mână să inventați acoperișul de țiglă și pereții de cărămidă. Să nu mai bată vântul, să fie cald și să nu mai trebuiască să socializezi cu toată lumea să nu-ți clănțăne dinții de frig.
Ar fi făcut sens dacă toți care au share-uit video-ul măscăriciului ăsta ar fi închis dup-aia Facebook-ul de tot. Să se ducă să socializeze între ei, pe bancă afară, și să ne lase pe noi ăștia cărora ne place să fie bine în pace.

12 Comments

 1. Alin

  Esti nasol ca ataci tipul din clip din prisma faptului ca e negru sau ca acum 60 de ani nu stateau cei ca el la masa cu albii.

  Ok, nu iti plac ideile lui. Mentioneaza ca gandeste aiurea sau zi ce nu e ok din ceea ce face si atat.

  Pana la urma un om poate fi ok sau nasol, indiferent de culoarea pielii.

 2. Pe mine m-a convins. Nu ştiu de ce dar sunt absolut sigur că toţi, dar toţi cei care au făcut filmuleţul umblă cu Nokia 1100. Că vorba aia: Connecting people. De mîine fac ca ei. Vrea careva un LG G2 sau îl pun pe OLX?

 3. Pe Internet, totul este posibil!

 4. Knut

  usurel, usurel se infiinteaza un ku klux klan si la romanika. si-si mai permite sa injure retelele de socializare de pe in clip video. unde o sa ajungem? sa protestam impotriva violentei verbale folosind cuvinte? nu cred, ar fi prea de tot.
  da de ce sa nu-l las pe zuckerberg sa faca miliarde stiind totul despre mine si dind mai departe? ce atita vaicareala? da de ce sa nu las nsa-ul, cia-ul si securitatea sa i-o puna la nevasta-mea sa vada ca se umecteza normal si nu prezinta pericol terorist? n-am nimic de ascuns, sint curat pot sa puna lupa pe toate detaliile vietii mele.
  sa te fereasca dumnezeu sa nu emiti o parere total conforma cu a romanului care o asculta. nu te spala toate apele din univers. bine ca au inventat ei tigla si caramida.
  stiu, stiu, a fost umor. al meu la fel.

 5. Potasiu

  De ce simt o ușoară urmă de rasism în text-ul tău?

 6. Andrei

  Pentru ca e greu sa intelegi evolutia. Ca exemplu, chestia aia cu share pe facebook daca ai baut apa de la robinet cand erai mic. Da. Am baut. Dar pe vremea aia era mai cool daca beai apa de la fantana. Direct din galeata. Aia erau cool.

 7. Klaus

  Io am trecut deja in testament sa fiu ingropat in cimitir cu free wifi. Altfel nu ma vor vizita neamurile in veci. Si cand vin macar sa nu se plictseasca. Poate mai pun si eu un status, fac un check-in in heaven…

 8. All

  Clipul e cam dramatic. Zici ca ne ducem dreacu cu totii daca nu renuntam la facebook si telefoane inteligente. Unii cred ca e cool sa fii împotriva, nu contează impotriva a ce. Au asa un aer basit pseudointeligent si balosii ii aproba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén