Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Tehnic vorbind, ce i se reproșează ziaristului PAH?

În caz că nu știți, sau sunteți complet retardat și nu puteți citi nici măcar fraza asta, nu sunt un fan al jurnalistului Patrick Andre de Hillerin. Să zicem că nu ne înțelegem la ideologie și ne considerăm unul pe altul fraier. Zilele astea a publicat un articol în Cațavencii în care sugera că Sebastian Burduja, dubiosul ăla ce dădea filme pe internet despre cum din diasporă s-a decis să se întoarcă acasă să facă ordine, a pierdut în drumul spre victorie un copil, cel propriu, care s-a înecat în piscină în timp ce tac-su făcea balet pe-aici. A, și că Burduja și-a lăsat femeia în 9 luni să jeluiască singură după minorul dispărut în timp ce el s-a reîntors „în piață” să protesteze (link).

Și nici nu prea-mi place cum scrie PAH, dar când a dat-o pe aia de final cu „țineți minte acest suflet plin de compasiune, acest personaj perfect uman, pentru ziua în care va veni să vă ceară votul”, am zis „moaamăăă, ce bine a dat-o”.

Acuma, urât gest cel făcut de PAH. Aia e o poveste intimă și nu e ok să intri încălțat în casa omului, chiar dacă ai legitimația de presă la gât. Dar, tehnic, rolul ziaristului e să spună adevărul, chit că ăsta e neplăcut, nu? A făcut-o? A făcut-o. Urât moment. Dar măcar știm ceva mai mult despre saltimbancii din această simpatică piesă de teatru.

Bine, nu atât de jenant ca momentul în care Frontline Club București, un ceva de bășini pseudointelectualiste și „giornalism” a făcut chiar și strângere de semnături să-i bată obrazul lui PAH. Și chiar au sărit niște șome ziariști să semneze, au fost invitați și alții. Păi stai așa, că ceva nu se leagă. Când Digi, Agerpres, News.ro dădeau știri false cu „Balena albastră”, panicând părinții, facilitând concerte ale lui CRBL în școli (represalii condamnate sever de Curtea de la Haga) sau când Mădălin Bot, luptător pentru dreptate, explica cum o obligat practic de public să dea știri false, că pe alea bune nu le citește nimeni, deci, atunci nimic, nimic? Nici o listă de semnături, nici o petiție?

Că se lasă impresia că „jurnaliștii” și ăilalți care au semnat sunt deranjați de presă doar când spune adevărul, de parcă rolul ei ar fi să bage minciuni. Schimbarea asta de paradigmă e periculoasă, oricât nu-mi place mie PAH-ul, tura asta nu este el cel neplăcut. 

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.