Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Subway

Va veni o vreme când oamenii de la Subway vor fi judecați la un Nurenberg al lor pentru că au hrănit umanitatea cu mâncare pentru porci. Știu că gargara generală spune că e bine cu frunze în loc de mâncare pentru o viață sănătoasă, dar orice om care are un neam la țară știe că la porc dai pâine și resturi de legume (când n-ai bani de porumb). La Subway jumătate din senvișuri sunt asta și deși sunt milioane de nutriționiști care ne avertizează cu privire la obezitate, nimeni nu clipește că cea mai mare rețea de fast-food din lume vinde exact aceeași mâncare cu care se îngrașă porcii.

Evident că vor nega, așa cum au făcut și naziștii, că doar ascultau ordine, dar e principiul ăla, că o crimă este câteodată atât de evidentă încât nu poți să zici că nu știai că o faci. M-a ferit Dumnezeu de Subway, nu sunt atras de frunze, dar mi-era foame pe drum și m-am oprit la o benzinărie în afara Ploieștiului să mă risc la un sanviș, ceva.

Calitativ vorbind, senvișurile de benzinărie sunt un pic mai bune decât rumegușul, ele sunt folosite mai mult pentru răzbunări personale. Nici n-am văzut firma inițial, eram preocupat mai mult de festivalul de șleampăți din jur, parcă era întâlnirea secretă a oamenilor who do not give a fuck. Dar arăta un pic diferit, ca aspect păreau bune. Ofertă de vreo 20 de senvișuri, jumătate furaje pentru porci, celelalte promiteau și ceva proteină animală. Zic, dați-mi unul „picant italian”.

Și începe fata să mă întrebe: „Ce pâine doriți?”. Shit, cinci variante de pâine, aleg una la întâmplare. „Ce salam”. „Ce cașcaval”, „Ce legume”. La un moment dat îmi sare țandăra „Ce naiba am mai ales un sanviș dacă trebuie să aleg toate componentele din el?”. L-am întrebăat și pe tipul de la casă. „Ia zi, sincer, nu-i așa că ți s-au pus mai puține întrebări la angajare aici decât mi-au pus colegii pentru un amărât de senviș?”. Ăla recunoaște că da.

Bine, dar cum a fost senvișul? Păi partea cu carne era formată din cele mai subțiri felii de salam din lume, sub 0,1mm, pâine din belșug, apă, iar partea picantă era asigurată de niște măsline de-alea feliate care de obicei se aruncă pe pizza să nu pară că e expirată. Un picuț mai bun decât senvișurile standard de benzinărie, nu cu mult, am aruncat doar jumătate din el. Povesteam unui amic faza asta și ăla a plusat cu o fază că în gară, cu o seară înainte, la Subway nu aveau caserole de salată. Aveau doar salata, dar nu caserole, și nu-ți dădeau într-o pungă dacă cereai totuși.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.