Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Știrea completă cu mașinile confiscate în Italia

Săptămâna asta s-a tot dat știrea cu românii care iar sunt oprimați în Italia de către autoritățile italiene. Gigi24, televiziunea bulei noastre a tot bătut toba cu povestea asta, evitând să transmită informația completă și corectă, așa cum se făcea pe vremuri, când presa nu era principalul izvor de fakenews.

În Italia s-a modificat codul rutier și ăsta spune că dacă ai rezidența la ei în țară trebuie să-ți și înmatriculezi mașina acolo. Dacă trec mai mult de 60 de zile între chestiile astea două ți se dă amendă și se confiscă mașina. Românii, în special românii de culoare, sunt printre cei mai afectați de treaba asta.

Două completări ar trebui făcute. De ce fac italienii asta? Din cauză de RCA, că Mario și Luigi nu vor să sune în România la Carpatica, să zicem, să întrebe când onorează ăia asigurarea. Companiile de asigurări din România, multe dintre ele, sunt cam țepare, și știm asta de mai bine de 10 ani, de-aia te iei cu mâna de cap când auzit unde are rumânul RCA-ul la coaja aia cu care ți-a pocnit mașina. Noi avem o autoritate în domeniu, se numește ASF, care a fost folosită doar pentru a dat joburi și salarii mișto apropiaților puterii.

Deci, românii din Italia sunt arși de italieni pentru că românii din România sunt neserioși și țepari și n-au încercat niciodată să rezolve problema.

Secundo, românii din Italia ar fi putut fi informați de chestia asta dacă ambasada și consulatele de-acolo nu ar fi fost niște entități complet ostile lor. Întrebați orice român din Italia, cel mai prost ești tratat nu de macaronari ci de mămăligarii de la consulat. Ambasada României a dat abia acum comunicat să-i informeze pe rumâni, nu s-a omorât cu promovarea subiectului în ultimele trei luni, că treaba asta nu apărut peste noapte.

Bonus: pentru cine nu știe, presa românească din cizmă este ultra-comunistă, atât de propesede că roșesc de invidie chiar și limbiștii de-aici.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.