Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Star Wars cel bun

Anul ăsta se lansează filmul 7 și, până internetul o să fie umplut de cronicile imbecile ale blogărilor care nu fac diferența între un blaster și un fazer, trebuie să ne readucem aminte care-i șpilul. Iar dacă prima trilogie e cât de cât ok (cel puțin înainte s-o pistruiască Lucas cu CGI inutil), prequelurile sunt cancer de cea mai înaltă clasă, parcă-s filmele alea făcute de Media Pro cu Alex Velea.

Dar, good news!, cum ar spune profesorul Farnsworth, un om cu suflet de aur a reeditat toate cele trei filme până a făcut unul aproape bun, de doar două ore și a adus o mulțime de îmbunătățiri. De exemplu:

– Din Phantom Menace a rămas doar o scenă, aia de final când moare Qui-Gon
– Jar-jar Binks e aproape eliminat.
– S-au tăiat aproape toate scenele cu politică.

Filmul e mai jos dar, dacă dispare, căutați pe Google „Star Wars I-III: A Phantom Edit” și-l mai găsiți în vreo câteva locuri. Lucas Film a anunțat că nu e de acord cu variata asta (era înainte să-i cumpere Disney) dar nu au întreprins nimic legal împotriva ei sau a autorului.

10 Comments

 1. cum să confunzi blasterul cu fazerul ? Fazerul e unul singur, și anume Darth Vader, care și spune la un moment dat Luke, i am your fazer.

 2. Fără politică?!… Adică fără arestări, dube, DNA, Codruţa, hăhăieli în fundal?…
  Naşpa. Cred şi eu că nu i l-au aprobat.

 3. sebi

  ziceti-i la un fan star wars ca sunt filme pentru copii :)) am facut asta de 2 ori si mi-au explicat zeci de teorii

  • Adica dupa primul fan care ti-a explicat zeci de teorii, ai mai incercat o data. Exemplu clasic de a repeta aceleasi actiuni, sperand la rezultate diferite!

 4. Ender

  nu sunt teorii. se stie !

 5. mac gregor

  “S-au tăiat aproape toate scenele cu politică”

  Un scenarist roman din noul val ar fi procedat invers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén