Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ce spune opinia publică despre obiceiul înjunghierii

Știrea e cam așa: „O muncitoare de la o fabrică de cablaje din Orăştie […] şi-a atacat şeful de secţie cu un cuţit. Incidentul s-a petrecut […] la scurt timp după ce femeia fusese chemată în biroul conducerii. Imediat după ce femeia a aflat că a fost concediată, a ieşit din birou şi s-a îndreptat spre şeful de secţie, un bărbat de 38 de ani, a scos cuţitul de bucătărie pe care îl avea asupra sa şi i l-a înfipt acestuia sub coaste, în zona hemitoracelui stâng, producându-i o plagă de patru centimetri. Bărbatul a avut noroc că tăişul cuţitului nu a luat direcţia inimii”.

Puteți citit toul aici. Mie mi-a plăcut în mod deosebit finalul textului și vreau să-l comentez pe îndelete.

Incidentul a stârnit numeroase controverse printre angajaţii şi foştii salariaţi ai companiei.

Nu știu cum e la voi la job, dar la mine, dacă aud că un coleg a înjughiat pe altul, da, ăsta ar cam fi subiect de discuție.

Muncitoarea nu ar fi trebuit să reacţioneze astfel, au susţinut foşti colegi ai acesteia, întrucât victima sa nu a avut vreo vină pentru concedierea sa.

Deci nu numai că nu e ok să sari cu cuțitul la un alt om încercând să-l omori, să fim serioși, e o reacție exagerată la o concediere! Fapta e mult mai gravă cu cât ăla n-avea nicio vină. Adică, hai treacă-meargă, dacă te dădea el afară mai sari cu cuțitul la om, e cam ca laba, cine naiba n-a făcut-o măcar o dată? Dar să sari la un nevinovat?

În plus, ea nu ar fi avut voie să intre cu un cuţit în fabrică.

Habar n-am cum e la alții, dacă e specificat clar în Regulamentul de Ordine interioară să nu vină cu cuțite la muncă. La mine încă nu e o asemenea interdicție, bine, și pentru că nu ne-a trecut nimănui în cap să mergem cu cuțite după noi, e ceva inutil.

Alţii muncitori au încercat să îi ia apărarea femeii, susţinând că lucrul în fabrică este solicitant, iar nivelul de stress este ridicat.

Adică, pe de o parte poți să înțelegi și femeia aia, când ești stresat mai înjunghii pe cineva, un șef, un coleg, să te destresezi un pic. Că anchetarea pentru tentativă de omor e stresantă, dar parcă nu atât de stresant cât mersul la muncă. Înjunghierea e un stress-ball de-ăla de birou, un fidget spinner, te mai relaxează un pic.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.