Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Sport și bătaie

Când eram mic am făcut cam doi ani de gimnastică. Primul exercițiu la care am fost pus era să mă urc pe o sfoară lungă de vreo 10 metri până în tavan. Nu reușeam să mă urc nici un metru, așa că luam șipci pe cur până aveam suficientă voință și coordonare pentru asta. Dacă întârziam la antrenament eram aliniați pe jos, pe burtă și luam atâtea șipci pe cur câte minute întârziasem. Închipuie-ți un copil de 6 ani întins pe burtă, lovit cu o șipcă de un metru.

N-am făcut mare brânză în sportul ăsta, pentru că am întârziat odată mai mult decât îmi permiteam șipci pe cur și nu am mai avut curaj să mă duc. Dar am o verișoară care a ajuns campion național, ceea ce mă face să cred că a încasat bătaie cât cuprinde. A scris Tolo de câtă bătaie au mâncat ălea ce au ajuns campioane mondiale și, interesant, încă mai sunt oameni care neagă că așa s-a făcut performanță în domeniu.

lugash the simpsons

Mama lui fi-miu venise cu ideea să-l dăm la rugby, sunt câteva cluburi mișto în Brașov și antrenori destul de buni (maestrul Vasile Soporan, parexamplu). I-am povestit de colegul meu de generală Luci, care venea o dată la două săptămâni cu câte două degete de la mână, ba stânga, ba dreapta, în ghips. Că, la grămadă, era destul de des călcat pe mâini. Știm povesea, așa ceva nu se face, așa ceva nu e fair-play, nu se întâmplă, dar ăla a avut toate degetele de la mână în ghips de mai multe ori. Pe la 7-8 ani așa. Așa că ne-am răzgândit.

Și pentru toți cei care se dau uimiți acum, citatul ăsta mișto:

Toate mămicile alea care se dădeau peste cap că nu trebuie bătuți copiii pentru că te poți înțelege cu ei sunt fix alea care lăudau gimnastele și care sperau ca și ai lor copii să fie atleți(sursa).

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.