Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Sport și bătaie

Când eram mic am făcut cam doi ani de gimnastică. Primul exercițiu la care am fost pus era să mă urc pe o sfoară lungă de vreo 10 metri până în tavan. Nu reușeam să mă urc nici un metru, așa că luam șipci pe cur până aveam suficientă voință și coordonare pentru asta. Dacă întârziam la antrenament eram aliniați pe jos, pe burtă și luam atâtea șipci pe cur câte minute întârziasem. Închipuie-ți un copil de 6 ani întins pe burtă, lovit cu o șipcă de un metru.

N-am făcut mare brânză în sportul ăsta, pentru că am întârziat odată mai mult decât îmi permiteam șipci pe cur și nu am mai avut curaj să mă duc. Dar am o verișoară care a ajuns campion național, ceea ce mă face să cred că a încasat bătaie cât cuprinde. A scris Tolo de câtă bătaie au mâncat ălea ce au ajuns campioane mondiale și, interesant, încă mai sunt oameni care neagă că așa s-a făcut performanță în domeniu.

lugash the simpsons

Mama lui fi-miu venise cu ideea să-l dăm la rugby, sunt câteva cluburi mișto în Brașov și antrenori destul de buni (maestrul Vasile Soporan, parexamplu). I-am povestit de colegul meu de generală Luci, care venea o dată la două săptămâni cu câte două degete de la mână, ba stânga, ba dreapta, în ghips. Că, la grămadă, era destul de des călcat pe mâini. Știm povesea, așa ceva nu se face, așa ceva nu e fair-play, nu se întâmplă, dar ăla a avut toate degetele de la mână în ghips de mai multe ori. Pe la 7-8 ani așa. Așa că ne-am răzgândit.

Și pentru toți cei care se dau uimiți acum, citatul ăsta mișto:

Toate mămicile alea care se dădeau peste cap că nu trebuie bătuți copiii pentru că te poți înțelege cu ei sunt fix alea care lăudau gimnastele și care sperau ca și ai lor copii să fie atleți(sursa).

6 Comments

 1. catalinx

  Cel mai urat e cand astia de varsta noastra, sau mai batrani fac pe niznaiu. Pentru ei e o supriza, n-au vazut, n-au auzit, ca si cand ar fi trait in alta tara pe vremurile alea.
  Citez din CTP:
  “Asta se întâmpla după căderea regimului comunist, în anii `90, prin urmare, Maria îi putea spune mamei ei, putea să reclame la Protecția Copilului, la Poliție, să se adreseze presei pentru relele tratamente la care erau supuse ea și colegele.”

  • Allan

   Sigur ca putea. Numai ca nu: asa fusese crescuta, ideea de normalitate nu e aceeași; protecția copilului era o gluma la ora aia și nici acum nu-s foarte convins, în caz ca ai uitat, suntem în tara în care se poarta încercarea de a rezolva amiabil (a se citi: fără bataie de cap pt funcționari, vezi cazuri recente de crima conjugala deși femeia depășește deja reclamații); mamei? Serios? Ai citit articolele? Maica-sa era un pic alcoolica. Si daca i-ar fi zis…ce?

 2. Ioana Maria

  Cele mai multe fete de la centrele de la Onesti si Deva proveneau din familii cu venituri mici, cei mai multi copii care se apucau de sport serios, de performanta, erau indemnati si “indemnati” si de parinti ca sa nu se intoarca acasa si sa continue sportul.

 3. D-aia copiii de’ntelectualii nu sunt buni la sport, ca nu le plac abuzurile. Acum sa fim seriosi, sport de performanta se face ori de foame, ori pentru ca tacto este frustrat si vrea sa-si realizeze visele abuzandu-te pe tine.

  • Mistokan

   @gresitul doxat-…de’ntelectuali-cu un singur i !
   tacto-corect:tac-tu!

   Sper ca tu,fiind un frustrat agramat,n-ai sa-ti abuzezi copiii trimitandu-i la sportul de performanta.
   Mai bine-i instruiesti at home cu metodele lu’ sir Alex.Fost la M.U!

 4. Bo$$, asta nu e subiect nou deloc.
  Informatiile astea sunt in on-line de niste ani buni, da nah… mai facem niste rating.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén