Cum să speli podeaua la perfecție

Astăzi am avut ocazia să spăl parchetul și gresia lună la mine acasă și pentru că mi-a ieșit excelent simt nevoia să împărtășesc și cu alții, cu detalii utile, care ar ajuta pe toată lumea.

1. Ce ai nevoie

 • chiuvetă mare de vase, plină cu vase nespălate
 • detergent vase (dar poți să pui și alt detergent)
 • robinet de apă caldă care nu ar trebui să facă poc dar ¯\_(ツ)_/¯ (musai!)

2. Pregătirea

Lași toate alea așa cum sunt și te duci la birou să-ți vezi de treabă. Răspunzi politicos cu „bună ziua” când sună șefa de scară și după formalitățile introductive gen „unde sunteți”, „când veniți”, o întrebi dacă a oprit apa pe coloană și afli că „i-am zis lui nea Petrică să oprească coloana la baie”. Important e să stea podeaua înmuiată câteva ore în apă cu detergent de vase, că da dat chiuveta pe-afară, că era plină etc etc

3. Treaba

Vii acasă, te descalți, că oamenii care stau la bloc n-au cizme de cauciuc de obicei, și te-apuci de treabă. Primii centimetri de apă îi dai cu fărașul în găleată, abia la ultimul treci la mop. Et voila, în doar câteva ore, podeaua este lună și strălucește de curățenie. Plus că acum parchetul scârâțâie ca nou și în toată casa e un miros de var umed, ca și cum s-ar fi zugrăvit proaspăt.

4. Tips and Tricks

Ajută foarte mult dacă meșterii ți-au pus gresia bine, fără scăpări, și astfel apa se poate desfășura prin tot apartmentul, pe sub canapea, pe sub pat, locuri prin care nu speli prea des. Iată acum o ocazie perfectă să lustruiești acele locuri. Totodată, e bine să ai și o rezervă de bani când te apuci de astfel de activități, nu știu dacă tavanul vecinilor arată la fel de bine ca podeaua mea acum și probabil or să vrea și ei ceva.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Cum să speli podeaua la perfecție

 1. Costi

  Nu știu alții cum sunt, dar noi la asigurarea obligatorie (avem rate), soția a mai dat 3 euro/an și ne-am asigurat și dacă îi inundăm pe vecini.
  Așa că în dimineața de 1 ianuarie când a pocnit coloana principală la mine la etajul 4, i-am liniștit pe vecinii care urlau că mă dau in judecată. A ajuns apa de la 4 până în parcare.
  3000 lei despăgubiri.

  Daca puneai și o pastilă pentru mașina de spălat vase in chiuvetă, găseai și vasele curate.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Da, bună ideea cu pastila (e chiar și o asigurare de vreo 25 euro pe an care te apără și de inundațiile vecinilor)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *