Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Șosete și succes

Mă aflam în Italia la o terasă, un orășel tipic, cu clădiri de-alea ce vezi prin Assasin’s Creed ăla bun, cel cu Ezio, beam un „bicchiere di birra” și judecam oamenii din jurul meu. Oamenii din jurul meu erau de toate vârstele și felurile și-i unea un singur lucru: niciunul nu purta ciorapi.

Am văzut doar doi oameni cu ciorapi/șosete în picioare, frații mormoni care sunt în aproape orice oraș cumsecade. În rest, nimic. Chiar și eu eram fără ciorapi, dar nu că-s italian, ci că am o pisică al cărei principa hobby este să năvălească în dormitor cu orice ocazie și să-mi împrăștie șosetele și să le ascundă prin locuri unde nu mă voi uita decât când voi fi dictatorul țării și voi decide să dărâm blocul.

Și mă gândeam, cum, bă, acest popor care a pictat, prin reprezentanți, Mona Lisa, cum umblă ca țăranii fără ciorapi? Ce se întâmplă? După care mi-am adus aminte că și Mark Zuckerberg umblă îmbrăcat ca un țăran, probabil să pară uman, doar în jeansi și tricou negru, doar că el, ca orice sociopat care se respectă, are o explicație, atât de bună că au îmbrățișat-o mulți alții ca el. Cică se îmbracă la fel să nu-și consume spațiul mental alocat deciziilor cu ce se va îmbrăca mâine, sau azi, sau în general, că el are multe decizii importante de luat. Parcă și Steve Jobs, alt sociopat periculos care avea ideea asta.

Ei, italienii, ca popor, au inventat probabil acest aspect când au renunțat la ciorapi, ce să mai iei decizii cu privire la culoare, pereche sau să te stresezi unde sunt? Mai bine nu ai ciorapi deloc, suficient un lanț de aur la gât și poți să începi ziua aranjat. Eliberarea asta de decizii din spațiul mental i-a făcut să aibă timp să facă Renașterea, mașina Bugatti 35, niște autostrăzi și toate filmele lui Fellini. Noi avem impresia că Italia e o țară de căcat, că sunt mulți moldoveni în ea (gen, România, Republica Moldova), dar aia e chiar țară de G8, a făcut ceva treabă prin istorie.

Singura problemă e că am impresia că nu merge decât la oameni care chiar au ceva de făcut și că noi dacă adoptăm moda asta nu vom reuși decât să facem să pută și mai mult în autobuz.

Share links: | | Nou! De la Mizil la Lună, epub sau pdf, gratis.

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.