Știu că n-ar trebui să-mi dau cu părerea despre domeniul ăsta întrucât eu am oarecare succes și o cerință importantă pentru a da sfaturi pe această categorie e să nu ai nici o tresă la centură dar să știi să folosești „buzz words” bune ca „engagement” și „reach”.

de-astea

Așa că magraonilor, ascultați un pic aicia care-i manevra pă sociale de-astea. Că m-am gândit să fac o pagină și pentru activitățile mele de scriitor și-am făcut-o. Dar știți ce n-am făcut, bostanilor? N-am frecat pă nimeni la cap să dea like la pagină. N-am trimis nici un „invite”.

Știți de ce? Pentru că, deși sunt extrem de arogant și megaloman, nu trăiesc cu impresia că ăia cu care sunt prieten pe Facebook sunt neapărat interesați de prostiile mele literare. Și pentru că știu că eu ignor în proporție de 99% toate invitațiile de gen. Și pentru că, matematicienilor, numărul de like-uri pe pagină nu înseamnă că și o citește cineva sau chiar primește update-uri. Scopul meu e să dea „like” doar ăia care sunt efectiv interesați de asta. De-aia, bagabonților, n-am „reach” sub 50% pe pagină ba chiar fac și câte un 800% și dacă haliți social-media pe pâine veți afla cât de mișto e asta. A, și de-aia nu bag bani în „promoted posts”. Că eu am experimentat cu astea pe vremea când mulți experți de internet nu știau nici să-și sufle mucii corect, îi trăgeau cu batista în sus, spre ochi.

Deci, ce voiam să zic: puțintică decență, lăsați-o mai moale cu „invite”-urile că nu vă ajută la nimic. Sau continuați s-o faceți, cine-s eu să vă dau vouă sfaturi?

Share links: |