Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Slow news day

Cristian Diaconescu este cel mai insipid politician din România. Dacă ar candida independent undeva ar obține -15 voturi. Nevastă-sa ar vota pentru altul iar el ar vota pentru Băsescu deși Băsescu nu candidează. Când se uită în oglindă se plictisește și adoarme.

Cristian Diaconescu este atât de plicticos încât, prin comparație, Klaus Iohannis pare Chris Rock. Cristian Diaconescu împinge florile de birou la sinucidere. Cămășile lui Cristian Diaconescu se destramă mai repede decât la alți oameni, de plictiseală.

Ca om politic s-a remarcat printr-o singură chestie: a reușit prin diplomația sa legendară să oprească negocierile pentru reîntoarcerea tezaurului de la ruși. Oamenii care au participat la negocieri spun că Diaconescu ar fi fost prost și obraznic dar eu cred că a fost, pur și simplu, atât de plicticos încât puțin ne-a lipsit să nu ne declare rușii război.

Să faci știre despre Cristian Diaconescu (că demisionează din PMP, că candidează independent, că s-a răzgândit și nu mai candidează și o susține pe Udrea) nu reprezintă o știre. Este invers, este moartea știrii, este un cui în sicriul tău ca post de televiziune (despre tine e vorba, Realitatea TV). Ca amețitul ăla de pseudoziarist care făcea interviuri cu FHM cu Tudor Chirilă și apoi se plângea că s-a închis revista. Dacă ești producător de știri și ai de ales între a da o știre cu Cristian Diaconescu și orice altceva, dai orice altceva. O pisică Jedi, de exemplu.

Dacă nu ai internet, ieși până în parcare și omori un câine cu mașina. Tot e ceva mai interesant. Îl aduci pe Rogozanu în studio și nu-l întrerupi: va putea vorbi 8 ore fără să se oprească, și tot va fi mai interesant decât o știre cu Cristian Diaconescu. Totul este mai interesant decât o știre cu Cristian Diaconescu, o piatră într-un morman de pietre, un trifoi cu trei foi, Tăriceanu mâncând un crenvurșt sau Dan Șova încercând să rezolve un cub Rubik.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.