Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Simte omul rău

Dimineaţa, oamenii se scurg din blocuri ca nişte zoaie. Se scurg în găurile de metrou şi-n autobuze. Au nişte feţe stoarse de viaţă, pentru că-s români, şi-s rupţi în cur de foame şi de griji. Oraşul arată murdar.

Dar mie nu-mi pasă pentru că ascult în căşti muzică pop contemporană. Sunt chiar bine dispus, în ciuda mahmurelii. Merg în pas vioi printre maşinile parcate pe trotuar şi boschetari. În dreapta mea, la fel de vioi, o băbuţă se urcă pe mine. Îmi vine să-i zic “mori mamaie, nu te mai ia moartea!” dar observ şi motivul pentru care mi s-a urcat pe bocanci. Trei metri mai incolo trei câini graşi latră cu poftă la babă.

Poporul ăsta este sărac lipit, un fel de nigerieni ai lumii, dar câinii sunt graşi şi sănătoşi. Blana deasă, burtă, muschi mari sub grumaz. Faine exemplare. Reuşesc, din voleu, să-i dau un şut în burtă unuia dintre ei. Am tras cu sete, potaia a horcăit un pic, ba chiar s-a încolăcit pe piciorul meu. Apoi, vizibil deranjată de gest, a schimbat lătraturile cu nişte schelălăituri enervante.

“Ce dai domnule aşa în bietul animal?”, îmi ţipă un domn în etate de la câţiva metri distanţă. “Tataie, futu-te-n inimă, nu vezi că au chef de muşcat oameni?” – “Pentru că simt omul rău, de-aia”, mi-a replicat tataiele. Avea ceva dreptate moşu, de exemplu, eu i-am urat cea mai urâtă formă de cancer, cancer cu diaree. Să ai şi cancer, să nici nu te poţi ridica de pe veceu.

4 Comments

 1. Pai am ajuns sa nu valoram nici cat un caine .
  Oengeurile se bat mai abitir pentru animale dar pentru copi abuzati si flamanzi nu se bat .
  Asta e Romania si asa va fi mult timp mai încolo

 2. raluca

  Dupa mintea personajului preocupat de bunastarea maidanezului, baietelul meu de 3 ani – care pupa in bot la propriu toti cainii si pisicile si se topeste de dragul lor – este tot un om rau. Pentru ca un caine lup cu stapan, si la fel de bine hranit ca si cateii din povestirea ta, s-a repezit ca apucatul la el, in timp ce eu il tineam in brate. Stapanul imi spunea emotionat: A, nu va speriati, se joaca, se joaca! mandru parca de tampita de potaie proasta si fara sa schiteze niciun gest sa ne ajute. Noroc ca a aparut sotul si a echilibrat sansele.

 3. Smile

  Stai linistit ca nici Batman nici Spiderman nu eram iubiti da-si faceau treaba in continuare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén