Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Selfie

Anul trecut, chiar pe la final, ieșisem cu niște amici la un ceai într-o cafenea drăguță din Brașov. Râdeam că noi cel puțin, băieții, facem 35 de ani anul ăsta deci cam s-a încheiat viața pentru noi. Dacă a existat ceva important, trebuia să fi făcut până acum, de-acum încolo nu mai urmează nimic. Gata. Kaput. Și, deși discutam de un concept deprimant, tot râdeam și nu păream atât de deprimanți ca ăia de la masa vecină.

Unde erau două fete destul de tinere și destul de frumușele, plus un labagiu. Fețele le erau luminate de telefoane mobile. Vorbeau rar între ei, ce naiba să vorbească? Aveau toată viața înainte, măcar nu aveau 35 de ani. Și la fiecare cinci minute câte unul dintre ei întorcea telefonul și-și făcea o poză. Un selfie. Au făcut vreo 20 de selfie-uri.

Îmi închipui cam cât de tristă este viața ăstora acum. Cum naiba să-ți faci poză la fiecare sfert de oră? De ce? Nu mai știi cum arăți? Am găsit azi și produse destinate special acestei generații de narcisiști. Dacă nu ai bani de telefon special pentru selfie-uri, de ce să nu-ți iei un băț în care să-ți pui telefonul de selfie-uri?

Bănuiesc că cel mai trist pentru oamenii ăștia o să fie când vor ajunge la vârsta noastră și se vor uita în poze: „băăă, ce tânăr și frumos eram”. Și vor pune o manea adecvată pe smartphone.

hipster-selfie

Foto: „young handsome bearded hipster man selfie in the city” via Shutterstock

6 Comments

 1. Nic

  Viața kaput la 35 de ani? Păstrează acest topic, te va amuza teribil peste vreo 10 ani.
  Cât despre selfiștii cu pricina… e plină lumea de epave. Problema lor.

 2. dc

  Din acelasi ciclu „băăă, ce tânăr și frumos eram” un amic avea o vorba faina: “Ce p… aveam si ce p… am ajuns!” 😀

 3. Velu

  Nu manea.
  Manelă, te rog frumos.

 4. Mi-am făcut si eu unul cand meditam pe budă.

 5. plina asia de prostiile astea de bete.

  am vazut o chinezoaica: timp de aproximativ 40 de minute si-a facut nonstop selfieuri. 20 de bucati mi se par asa…categoria pana

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén