Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Secretul micilor de la Dedulești

Aparent micii de la Dedulești sunt un brand, tot aud asta prin București unde educația culinară e la nivelul „cei mai buni mici sunt la Cocoșatu” iar lumea se ceartă pe calitatea senvișurilor de benzinărie de parcă ar fi supă de creveți cu smântână de dugong.

Am oprit la Dedulești azi să văd cum sunt celebrii mici, am reușit să bag în mine doi jumate. Locul este fabulos, în 5 minute am văzut trei înși care arătau ca Marius Dragomir în zilele lui bune. Pentru cine nu știe, MD era semichel în creștet iar pletele îi păreau unse cu vaselină de-aia bună, de import. Oamenii ăștia arătau fizic precum MD, doar că duseseră haute coutoure-ul mai departe, asortând și niște pantaloni de trening din seria „mă duc să duc gunoiul” și niște abibași.

Micii sunt lungi și mediocri, trebuie să bagi cu mult muștar să-ți iasă gustul de bicarbonat din gură. Dar sunt lungi, și costă 3,5 lei, prețuri de capitală. Asta spune multe de gastronomia din Râmnicu-Vâlcea, îți dai seama cam ce mâncare o fi pe la ei prin oraș, dacă lumea preferă niște mici de camionagii.

Dar se dă și multă pâine, de-aia albă, ceea ce este un plus pentru întreaga gastronomie românească. Deja sunt trei micării, să zic așa, toate dotate cu toalete conform ultimelor standarde de autogară. Dar cel mai frumos lucuru, minunat altfel, este apariția chipului lui Arsenie Boca în localul principal, pe un perete, chiar sub televizor, dând la o parte celelalte figuri creștine. Fără îndoială, este icoana cu Arsenie care lăcrimează muștar.

arsenie boca la dedulesti

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.