Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Scurta și trista mea experiență cu Zonga

Pe nou abonament de la Vodafone am Zonga gratis până în 2017 și Seenow gratis până nu contează (voi scrie despre această tristă abominație tura viitoare). Nu le-am cerut expres, erau la pachet. Nu cred că e vreun om în România care să zică: bă, știi ce aș vrea eu acum? Abonament la Zonga!

Inițial înțelesesem că traficul prin Zonga e gratis, am înțeles eu prost. E, deci, doar o altă aplicație de streaming muzică pe bani. Și n-ar fi nici o problemă că search-ul merge cam greu, dacă ar fi ceva interesant acolo. Dar…

Exteriorul meu de pescar islandez e doar o diversiune, m-am mascat așa ca să pot să-l înjunghii cu harponul pe impostorul de Wilmark. În sufletul meu sunt latino, ca toți românii, și n-am găsit ceva de bailando corect pe-acolo. Am căutat „Amar si ser amada”, de Thalia. Asta:

N-am găsit, am găsit alți necunoscuți cântând asta, iar diferența, deși nu e mare, e sesizabilă pentru urechea mea antrenată. Așa cum nu am găsit o variantă corectă a „Baila Morena” – Zucchero, ci doar niște remixuri dubioase. Ce să mai zic de de-astea ce știe tot românul: catalogul Britney Spears e slăbuț și haotic, la de la MC Hammer lipsește, de exemplu, „2 legit 2 Quit!”

Am găsit Soha – Mil Pasos și 3rd Bass – Pop Goes The Weasel, deci au și chestii mai obscure. Dar nu găsești Phoenix, ultimul album cu Baniciu, ăla cu Zori de Zi sau Oneself (proiectul comercial al lui DJ Vadim). Dacă pare haotică alegerea e pentru că e, e vorba de melodii numai bune de ascultat dimineața când pregătești omleta cu ciuperci și ardei și mergi spre muncă.

Zonga n-are așa ceva, dar are Wiz Khalifa, Randi, Ruby și Andrea, tot felul de oameni de genul ăsta cărora le e silă și să trăiască. Plus Maroon 5, singura formație care se dă pe rețetă la farmacie când vrei să faci schimbare de sex și ai nevoie de tratamente cu estrogen.

Așa că a fost o experiență interesantă, dar nu cred că o voi mai repeta.

PS: Mi se pare interesant și suspect că prin tag-cloudul de la aplicație nu apare și tag-ul manele. Și cred că e o manțogărie făcută de ăia pentru că sunt manele pe Zonga, cât cuprinde. Și ascultători.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.