Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Scurta și trista mea experiență cu Zonga

Pe nou abonament de la Vodafone am Zonga gratis până în 2017 și Seenow gratis până nu contează (voi scrie despre această tristă abominație tura viitoare). Nu le-am cerut expres, erau la pachet. Nu cred că e vreun om în România care să zică: bă, știi ce aș vrea eu acum? Abonament la Zonga!

Inițial înțelesesem că traficul prin Zonga e gratis, am înțeles eu prost. E, deci, doar o altă aplicație de streaming muzică pe bani. Și n-ar fi nici o problemă că search-ul merge cam greu, dacă ar fi ceva interesant acolo. Dar…

Exteriorul meu de pescar islandez e doar o diversiune, m-am mascat așa ca să pot să-l înjunghii cu harponul pe impostorul de Wilmark. În sufletul meu sunt latino, ca toți românii, și n-am găsit ceva de bailando corect pe-acolo. Am căutat „Amar si ser amada”, de Thalia. Asta:

N-am găsit, am găsit alți necunoscuți cântând asta, iar diferența, deși nu e mare, e sesizabilă pentru urechea mea antrenată. Așa cum nu am găsit o variantă corectă a „Baila Morena” – Zucchero, ci doar niște remixuri dubioase. Ce să mai zic de de-astea ce știe tot românul: catalogul Britney Spears e slăbuț și haotic, la de la MC Hammer lipsește, de exemplu, „2 legit 2 Quit!”

Am găsit Soha – Mil Pasos și 3rd Bass – Pop Goes The Weasel, deci au și chestii mai obscure. Dar nu găsești Phoenix, ultimul album cu Baniciu, ăla cu Zori de Zi sau Oneself (proiectul comercial al lui DJ Vadim). Dacă pare haotică alegerea e pentru că e, e vorba de melodii numai bune de ascultat dimineața când pregătești omleta cu ciuperci și ardei și mergi spre muncă.

Zonga n-are așa ceva, dar are Wiz Khalifa, Randi, Ruby și Andrea, tot felul de oameni de genul ăsta cărora le e silă și să trăiască. Plus Maroon 5, singura formație care se dă pe rețetă la farmacie când vrei să faci schimbare de sex și ai nevoie de tratamente cu estrogen.

Așa că a fost o experiență interesantă, dar nu cred că o voi mai repeta.

PS: Mi se pare interesant și suspect că prin tag-cloudul de la aplicație nu apare și tag-ul manele. Și cred că e o manțogărie făcută de ăia pentru că sunt manele pe Zonga, cât cuprinde. Și ascultători.

14 Comments

 1. Au Mingus, SRV și alte chestii delicioase. Nu au toate manelele, și muzica românească eu nu aș include-o în niciun catalog decent, dar au ceva chestii bune bune de tot.

  Nu au tot, dar aia pentru că sunt casele de discuri de rahat, nu din alt motiv.

  • eftimie

   Păi ce-i deosebește de altă aplicație de streaming? Că asta e întrebarea finală, de ce să-mi mai instalez ceva in plus când pot sta cu Play Music? Că ambele mă costă la abonament, la trafic iar când e vorba de căutat ceva, aia de la vodafone e mai lentă.

  • Acum jumătate de an nu puteai sta pe Play Music. În rest au catalogul pe care îl oferă cam toată lumea, cu mici variațiuni. De exemplu o să vezi că uimitor nici GPMusic nu are albumele vechi ale lui Katie Melua (alea bune).

   Da, aplicația e cam de rahat, a rămas în urmă tare din multe puncte de vedere, încă au clientul ăla Silverlight care mă omoară și încă au probleme să identifice artiștii. Catalogul e incomplet. Sunt de acord. Acum m-ai pus pe gânduri, mă gândesc dacă mai merită să-mi bat capul cu ei.

 2. Nu cred că pe Google Play îți merge o piesă în România, iar pe Zonga nu.

  Din ce am încercat, DCMA bullsh*t e la fel pe ambele.

  De aceea prefer Zonga, că n-are o interfață aiurea.

 3. Dragos

  Eu am dat bani la Zonga vreo 6 luni de zile, pana mi-a venit mintea la cap si am anulat abonamentul. Play Music si Youtube raman baza.

  • Merită play 30 de lei pe lună?

  • Dragos

   Eu folosesc cel mai mult optiunea “I’m feeling lucky radio”. Dupa cateva incercari nimereste genul muzical pe care am chef sa il ascult. Prima luna a fost mai mult de munca, pana mi-a invatat preferintele, dar acum e fix ce am nevoie atunci cand lucrez.

 4. Vali

  Zonga iti consuma din trafic doar pe abonamentele de tableta și pe prepaid. Pe abonamentele de voce nu consuma.

  • eftimie

   Înseamnă că am eu un abonament de voce de săraci, că mie îmi consumă și pe ăla.

 5. E ok aplicatia mai Ovidiu. Pentru banii astia sa tot asculti muzica. Si nu e vina lor caci casa de discuri nu ofera tot.
  Si spotify e misto, insa din pacate nu merge in Romania, ca deh…

 6. Cine mai ascultă muzică când sunt atâtea talk-show-uri pe teme politice? Cine?!…

 7. Am intrat în 2018. Folosesc Zonga pentru că am găsit muzică românească pe care nu o mai găsești nicăieri de vânzare, precum Savoy, Sarmalele reci, Timpuri noi. Aș fi vrut și eu mai multe de la Tudor Gheorghe (tocmai albumele mele preferate lipsesc) și de la Phoenix iar jumătate din muzicienii internaționali preferați să nu lipsească, dacă tot dau 22 lei pe lună. Sau măcar să-i vândă separat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén