Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cum să savurezi un film românesc

Pentru că în ultima vreme sunt tot mai multe și tot mai premiate, nu mai poți să spui că ne te uiți la filme românești pentru că sunt triste, cu subiecte triste, cu sunet de căcat și foarte multă faianță. „Dar a luat Momârla de Platină la festivalul de la Madrid”, va măcăni lângă tine o gâsculiță pe care ți-e jenă să o contrazici pentru că plănuiești ca în două ore să-i nimicești cealaltă parte a sistemului digestiv.

Și-atunci soluția corectă, inclusiv la bere cu prietenii tăi mai culți, e să zici „Aaaa, Comoara lui Porumboiu? Excelent film, foarte bun, foarte „actual”. Fain”. Și mergi mai departe. Nimeni nu te va contrazice. Și dacă te întreabă „bine, dar l-ai văzut?”. „Nu, nuu, că n-am avut timp, și vreau să-l văd la cimema. Dar e Porumboiu (Mungiu, Caranfil, Giurgiu etc) ăsta știe meserie. Sigur va fi bun”.

Și apoi poți să-ți vezi liniștit de viață și nu mai trebuie să te uiți la un film românesc în viața ta. Ești liber să vezi orice chestie atâta timp cât îi liniștești pe țărani și-i mângâi pe cap.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.