Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Savanții din închisori n-ar putea exista fără complicitatea procurorilor

Pentru că masturbarea și violul anal nu mai sunt la modă, majoritatea pușcăriașilor celebri din
România au pus intelectul la treabă și s-au dedicat științei, publicând zeci de mii de lucrări științifice. PIB-ul nostru la știință este, clar, primul în Europa și poate batem și Coreea de Sud sau Singapore.

Nu mă miră prezența printre profesorii care coordonează doctorate a tovarășului Murzea de la facultatea de Drept de la UT Brașov. Dacă ești profesor la Drept la Brașov și nu ești mână în mână cu infractorii ești degeaba. Deputatul Ioan Adam, escroc, elită a Brașovului, era profesor acolo. Tot de-acolo a fost arestat profesorul Gheorghe Achim, care vindea polițiștilor diplome de licență la drept la 350-400 de euro bucata. Facultatea de Drept din Brașov a dat mai mulți infractori decât cartierele de nefamiliști din Brașov. Bagabonții erau după blocuri, dar adevărații bagabonți sunt la catedră.

Ca idee, Alexandru Ionaș, și el coordonator de lucrări științifice pentru infractori, a fost șef al Poliției Brașov și un tip care a condus departamente de crimă organizată în perioada în care crima organizată era în floare. Practic, el îi, bagă, el îi scoate, a făcut cercul complet.

Practic, câteva facultăți din Brașov ar trebui închise, că încurajează mediul infracțional. Serios. Asta ar fi soluția decentă, dacă ar exista un pic de onoare în mediul universitar brașovean. Era să uit, Radu Iovănaș, fost pro-rector al Universității Transilvania, și el coordona lucrări științifice pentru infractori.

Dar toate astea nu s-ar fi putut întâmpla fără sprijinul procurorilor. Serios, vezi că unul toarnă lucrări peste lucrări științifice și tu nu te sesizezi? Nu faci o anchetă? Voiculescu produce mai multă știință decât cercetătorii de la Măgurele, a scris cărți mai des decât s-a dus la dușuri la bulău. Nu te miri că unul ca Răzvan Bujdoiu, condamnat 7 ani pentru înșelăciune a devenit brusc un eminent om de știință și nu faci legătura cu faptul că tac-su e profesor la aceeași onorabilă Universitate Transilvania?

În toată afacerea asta infractorii se împart în două, unii care stau la bulău și unii care stau la catedră. Iar procurorii îi cam ignoră pe ăștia din urmă.

Despre asta dar și altele am vorbit la podcastul de săptămâna asta.

Toate episoadele din podcast se pot asculta aici sau pe iTunes. Sau ne poți contacta direct pe pagina de Facebook a podcastului, care se găsește aici. 

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.