Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Săriţi femei tanchetă, apăraţi mâncarea naturală!

Ministrul muncii, o foarte plicticoasă doamnă, a declarat zilele astea că trebuie să ridice povara de pe umerii tinerelor mame şi să le dea mâncare semipreparată, să nu mai cureţe cartofi. Asta în linia de gândire specifică acestor meleaguri, care consideră femeia cu copil un fel de handicapat care abia se mai poate mişca fără ajutor.

În fine, pe lângă misoginismul evident afişat de ministrul muncii, un umanoid care a fost în urmă cu 20-30 de ani femeie, distractivă a fost şi reacţia amazoanelor din Carpaţi. Că cum, că hâr, că mâr, că mâncare semipreparată, că nu-i bună, că nu-i sănătoasă.

Atâta doar că eu n-aş asculta femeia româncă în materie de nutriţie. Nu ştiu dacă v-aţi uitat în jur dar, cu vreo câteva excepţii, femeia româncă ajunsă la vreo 35-40 de ani arată ca un grunt. Un fel de tanchetă cărătoare de sacoşă, tunsă scurt, semigrasă, care dă peste tine în magazin pentru că nu poate să vireze stânga sau dreapta. Arată cam ca Mariana Câmpeanu. Iar ăstea au ajuns aşa mâncând sarmale şi jumări naturale, cu pâine, multă pâine, că pe vremea când erau ele gagici nu era atâta mâncare procesată prin magazine. În urmă cu 20 de ani şi salamul conţinea ceva carne.

Dacă rumânii ar fi fanii mâncării naturale, raţionale bio-eco şi multivitamine, n-ar mai fi pline străzile de şaormerii, pizzerii şi covrigării ci de săli de fitness şi aprozare cu fructe. În ţara asta de tanchete, Mihaela Rădulescu are în continuare loc de muncă doar pentru că arată bine la 50 de ani. Pentru că e greu de găsit o femeie de vârsta asta care să nu arate ca o epavă. Şi nu e vorba de sărăcie, pur şi simplu nu se îngrijesc.

După ce au turnat un plod se-apucă şi fac mâncare în stil industrial, să-i scadă libidoul animalului de lângă ea, pentru că, dacă ai burta plină şi splina gata să crape nu-ţi mai arde să dai la buci. Şi nu se îngrijeşte că e mai uşor să se vaite “uite câte am pe cap”.

Aşa că îngrijorarea aia cu mâncarea semipreparată chiar e hazlie.


Nu că bărbaţii români ar fi mai frumoşi. Românul tipic sărit de 30 de ani este grobian, chel, cu burtă. Cam ca Radu Banciu, doar că mai incult. Şi bărbaţii merită nişte semipreparate.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.