Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Sandvișurile lui Florin Dumitrescu sunt o falsă problemă

N-are noroc năpârstocul ăsta mic de Chef Florin Dumitrescu. Cum iese din televizor în lumea reală, cum îl iau adulții și-l scutură de lațe cam cum scutur eu motanul când se suie pe masă și-mi dărâmă paharele. „Jos, dă-te jos, Chef Florin, dăt-te jos-n gâții mă-tii că nu mai vezi tu Whiskas o săptămână”. Iar el miaună impertinent și abia după ce-i trag una după coadă fuge.

Așa și ăsta. Când zice ceva de mâncare, iese unul și spune că nu e în stare să facă măcar o omletă. Vrea să facă o prezentare, apare un alt bucătar care-l toacă pe îndelete, ca un tip care-și savurează prânzurile. Face și el niște sandvișuri, vine un somelier de sandvișuri și-i face nailonul de la chiloți Fâșie Gaza.

Sandvișurile lui Chef Florin sunt execrabile!

Atâta doar că, în cazul ăsta, nici nu au cum să fie altcumva. FLORIN DUMITRESCU E NEVINOVAT! Sunt sandvișuri de benzinărie, nu există un sandviș de benzinărie bun. Eu consider că cel mai bun sandviș posibil e dublucheseburgerul de la Mec, deci nu am pretenții ridicate, iar sandvișurile de benzinărie mi se par cel mai necomestibil produs alimentar din lume.

Poți să pui în ele gorgonzola din lapte de yak și prosciuto de cangur, condimentat cu sughiț de tarantulă și tot nimic. Vor avea același gust de rumeguș dezosat, aceeași aromă de depresie, același aspect de eșec al evoluției. Ca într-un roman de K. Dick, par că se descompun din substanță în raft, pentru că doar Runciter e viu și noi suntem morți, și am ajuns la benzinărie. Am încercat sandvișuri de-astea în vreo 12 țări europene, la fel ca femeile, toate-s la fel.

Sandvișurile de benzinărie sunt făcute cu alt scop. Sunt pentru șoferul de mașină, care merge cu familia sau prietenii, iar ăia îl tot bat la cap să oprească, să mâncăm ceva, să ne întidem picioarele, să luăm ceva de la benzinărie. Și-atunci omul, blestemând în gând, oprește la o benzinărie și le zice: „Mereți și luați un sandviș”. Și se uită la ei cum ronțăie din sandvișurile ălea și le dispare viața din corp. Li se închid chakrele. Le pâlpâie aura. Li se evaporă mineralele din trup.

Și le zice, cu satisfacția citindu-i-se pe chip: „Haideți, mâncați tot, că până la Viena nu mai oprim”.

Iar leprele alea nu vor mai cere ore bune să oprească mașina.

6 Comments

 1. Când sunt pe drum spre diverse destinații de obicei opresc să mănânc ceva rapid la OMV, de multe ori aleg sandviș (nu că ar avea cine știe ce meniu) și sunt de cele mai multe ori ok. Nici nu mă aștept să am o experiență a gustului desăvârșit atunci când le mănânc, exact cum ai zis și tu.
  Toată discuția după cum văd este despre o formă fără fond. Atât timp cât iți prezinți produsul cu texte gen ”dovleac adus la rang de delicatesă” atunci este normal să fii ”amendat” atunci când se dovedește opusul. Pe sandvișurile din OMV scrie ”sandviș” și chiar asta primesc.

  • Muhamma Dali

   La faptul ca cele de la OMV sunt cele preferate ma gandeam si eu. Insa autorul cred ca se refera la cele ambalate si in principal sub forma de bagheta sau triunghi. Se pare ca nu stie ca sunt si alternative acceptabile la acele sandvisuri (sau nu le considera ca fiind asa).

  • eftimie

   Sanvișurile de OMV sunt rumeguș.

  • Muhamma Dali

   Rumegus? E o parere si te inteleg daca nu iti plac. Eu vorbesc din pozitia celui care conduce mult in toata tara si nu are timp sa se opreasca sa ia o masa de 30-40 de min. Asa ca mananc ce e acceptabil, chiar gustos: daca nu ai timp de mic dejun incearca sendvisul cu prosciuto (fara sa il incalzesti pt ca altfel mananci sandvis cu guma) iar daca nu ai timp de pranz poti incerca tortilla cu pui. Ambele cu iaurt si apa plata :)))

 2. Pirca

  Se zice daca vizualizezi in minte sandvisurile lui Florin Dumitrescu in timp ce faci sex, scapi de problema ejacularii precoce. De fapt, a ejacularii in general.

 3. Nic

  Excelent articol, Ovidiu. Plin de savoare, ca să rămân oarecum în sfera culinară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén