Cartierul General

Run bitch, run!

Nasoală faza cu salvamontista bătută în bar de un interlop. Dar, uitându-mă atent la imagini, zic că putea scăpa și mai ieftin dacă înțelegea niște chestii de bază. Că prima oară îi dă una după ceafă.

Orice om rațional, când ia una după ceafă de la un interlop solid, sau chiar un polițai, dă să fugă. Așa ar fi logic, nu văd de ce s-a dus spre el să-i ceară explicații. Femeie, ăla e un gagiu super-solid care ți-a tras una peste fălci. Ce crezi că l-ar opri să-ți mai dea vreo două? Morala, religia, sf. Arsenie Boca? Dar nu, ea s-a dus să mai parlamenteze cu el, crezând în puterea vorbelor.

Orice maestru de karate îți poate spune, dacă e chiar maestru nu un treningar pus pe bătaie, că cea mai bună metodă de auto-apărare este fuga. Golanii ajung golani iar șmecherii ajung șmecheri pentru că se bagă doar în bătălii pe care sunt convinși, 100%, că le vor câștiga. De-aia interlopul cu pricina a caftit o femeie, era convins, 100%, că o va rupe în bătaie.

Știu, e rușinos, nu ajută la orgoliu și onoare și alte vorbe goale. Dar adevărul e că cea mai bună soluție în situația dată era să fugă. Nu e ca-n filme, doar acolo minione la Lucy Liu pot să bată gorile de 100 de kile, doar acolo un pitic violent ca Matt Damon poate să bată orice-i pică în cale. În realitate, un om de 100 de kile numai mușchi te bate de-ți sună apa în cap. Unul ca Remy Bonjasky, care avea 108 kile și știa ceva bătaie s-ar fi putut întoarce să rezolve problema. Restul, nu. Și de-aia nu au intervenit nici ceilalți viteji din bar s-o apere. În limbaj de cartier, și-a căutat-o (și da, știu cât de urât sună asta, nimeni nu se duce la un chef să fie bătut până cade lat). De fapt e atât de simplu: iei una în cap de la un interlop, te uiți repede în buletin. Ești Klitschko sau Bonjaski? Dacă nu, fugi!

Și nu, nu e ok să rezolvi probleme cu pumnii și logic ar fi ca băiatul ăla să fie retras un pic de pe piață, într-un loc mai discret, cu paznici, vreme îndelungată mai ales că nu e la prima abatere, fiind implicat și într-o poveste în care a torturat un ziarist. Să iasă de-acolo la bătrânețe, când are reumatism și nu e atât de vioi.