Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

România e o țară excelentă, plină de bogătași

Firma de salate Eisberg pune anunț pe internet că angajează oameni. Și vin „oamenii” să spună, clar, că n-au de gând nici măcar să trimită un CV. Că toți angajatorii sunt escroci și exploatează lumea.

Acuma, nu știu exact ce posturi oferă, dar am impresia că nu cele de director. Sau de lucrător la reactorul nuclear al fabricii, ăla ce sigilează pungile cu salată. Cred că e vorba de oameni care să ambaleze salata. Li se zice necalificați. Iar oamenii ăia vor salarii grele. De exemplu, doamna Luminița.

luminita-viata-sociala

Dar știm din statistici că în România femeile sunt plătite mai prost decât bărbații. Domnul Daniel, care nu pare să fi terminat liceul intenționat, cere chiar mai mult.

daniel-salariu-2000-de-lei

Măcar Daniel a fost decent, domnul Florin se simte de-a dreptul amenințat de oferta de angajare.

pas-teroristilor

După care mai sunt încă vreo câțiva care zic direct pas. N-au mai menționat sume, bănuiesc că sub 3000 de lei nici nu fac o copie după CV. Și ăsta nu e un caz izolat, dacă umbli prin oraș vezi că e plin de oferte de muncă. KFC angajează, McDonalds angajează, MegaImage-ul de la mine e atât de disperat încât a pus afiș că vii când vrei la muncă, doar să faci 8 ore pe zi. Dar, probabil, sunt niște exploatatori nasoi care te pun la muncă pentru banii ăia.

Ce e interesant nu e că nația asta de putori nu vrea să muncească, ci că își permit să nu muncească. Sigur, e posibil să fie nasol la muncă, la împachetat salate, dar iei un ban. Dacă-ți trebuie să supraviețuiești, să iei mâncare și alte cele. N-am gusturi atât de fine ca domnii de-acolo, cred că aș supraviețui cu 1500 de lei pe lună, mai ales dacă aș avea de ales între asta și murit de foame. Dar, aparent, oamenii nu mor de foame, totul e ok, și-ți permiți să refuzi măcar să încerci să te angajezi. Să comentezi pe Facebook să le dai cu pas teroriștilor presupune să ai bani măcar de internet. Și de telefon cu care să-ți faci o poză hoață.

Deci, e ok, țara asta e bogată, oamenii au bani, doar căcații ăștia cu firme mai strică atmosfera cu propunerile lor de joburi. PAS TERORIȘTILOR!!!

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.