Cartierul General

România cu girofar

Am biroul lângă Palatul Victoria, de unde se conduce țara, și nu pot sta cu geamul deschis (aerul condiționat îmi dă migrene). Pentru că, din jumătate în jumătate de oră trece cineva cu girofarul și sirena pornită. Nu e vorba de salvări, nu, sunt tot felul de pulifrici de-ăștia care au ajuns la slănină și nu mai pot să se miște fără să se dea toată lumea din fața lor la o parte.

Eu aș interzice girofarul/sirena pentru altcineva în afară de Poliție-Salvare-Pompieri. Nici un oficial al statului român nu are unde să se grăbească, nu există nici un loc unde este nevoie urgentă de ei. Președintele e prof de fizică, dacă destinul țării nu stă într-o oră de dirigenție, nu are unde să se grăbească. Premierul este muncitor necalificat (sigur, are niște diplome dar sunt false) și nu cred că poate să schimbe un bec în casă fără să se curenteze, darămite să rezolve o alunecare de teren. Președintele Senatului este un tataie care a pozat în reviste de modă iar președintele Camerei Deputaților este un om atât de țăran încât și acum are celofan pe bancheta din spate a mașinii.

Sigur, s-ar spune că e nevoie de ei ca lideri când e o situație de criză. Nu merci, i-am văzut cât de tâmpiți sunt când nu e nici o criză, nici dracu nu i-ar asculta în cazul în care chiar e o problemă serioasă.

Deci nu sirene pentru ăștia ci melodia aia din Stan și Bran, să știm că urmează „Cascadorii râsului” (* – referință din 1988).