eci, stau în cartierul ăla în care au apărut prima oară colindătorii cu boxă, poate ați auzit de ei. Pe un căruț au o boxă din care urlă colindele, la care mai adaugă și ei ceva urlete și chiote. Sigur, mie nu-mi plac chestiile astea și le consider un derivativ de calitate inferioară, dar nu sunt supărat pe colindători. Știu de ce există în asemenea măsură aproape peste tot, de la mall la metrou la birou, la radio și la spital.

Sunt ca cocaina, dacă nu i-ar plăcea cuiva în mod excesiv n-ar exista. Cargus sau Cargo se dă ceva formație de rock, cică cu Kempes era și mai de rock, dar cu papagalul ăla au scos colinde, nu că celălalt papagal de acum. Și Alifantis e considerat ceva respectabil, și ăla are colinde. Știu și de ce, nu poți să dai doar ler și iarăși ler, că toată lumea face glume cu Hrușcă acum, la cinci ani după ce s-au fumat, așa că trebuie să le dai toxicomanilor colinde, dai de la ăștia. Și iau și ei un ban de la UCMR că li s-au dat colindele la mall.

Și știu și cum va arăta viitorul, ăla de prin Minority Report sau Blade Runner 2049. Nu va fi cu reclame, că reclamele sunt pentru oameni care-și permit să cumpere chestii, iar noi în viitor o să fim maxim săraci având în vedere că sezonul colindelor coincide cu cel al pauzei generale, trei sferturi din țară nu mai muncește. Dar…

O mașină de poliție zburătoare se va desprinde dintr-un șir de mașini zburătoare și va coborî în mulțime printre zgârie nori. Ecrane gigant vor arăta colinde din toate părțile, vor fi colindători holografici care vor face „ța ța ța căpriță ța” peste capetele noastre. Jos, oamenii vor umbla cu niște umbrele cu bețe luminoase și un halou transparent care va transmite colinde pentru gustul fiecăruia. Îți place rock? Colinde rock. Vrei rap? Paraziții or să aibă un album de colinde. Carla’s Dreams vor avea 5 milioane de colinde care toate vor suna la fel, ca atunci când enervezi o pisică. Vor fi colinde care vor suna ca Coldplay, adică super-generic. Șelly și compania, acum vlogări bătrâni, ca Găinușă și Flory din Vaslui, și vor avea colinde trap cântate fără voce și sec. Vei ajunge acasă într-unul din apartamentele conservă din blocurile lipite unul de altul, dotate cu generatoare de oxigen, că nu va mai fi niciun copac nicăieri în granițele țării și o hologramă colindătoare te va îmtâmpina și-ți va cânta colinde în care te va întreba cum a fost la muncă, dacă ești ok, dacă ai agățat și tu o colindătoare, ceva. Îți va face răcitură sintetică și salată de boeuf sintetică și te va adormi pe o colindă de noapte bună. Și chiar de vei fi android, dragă KK, nu vei fi supărat de lucrul acesta pentru că inima ta cibernetică va fi împăcată la gângul că ai păstrat tradiția strămoșească a cântatului de colinde oricând, oricum și în orice condiții.

DOMN DOMN SANĂLȚĂM!!!
Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |