Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Români cu care ne mândrim: Simona Sharoni

Simona Sharoni s-a născut în 1961 în Tecuci, România, apoi părinții ei au emigrat in Israel, unde a făcut facultate și, în 1989 s-a mutat în SUA. Fiind din România, n-o să vă surprindă că femeia e magnific de proastă, actualmente fiind „feminist scholar and activist who is currently Professor of Women’s and Gender Studies at Merrimack College”.

Anul trecut doamna Simona călătorea cu liftul în cadrul conferinței „International Studies Association” când un coleg profesor a spus „next stop, ladies lenjerie”, o glumă străveche de la americani de pe vremea când existau liftieri la mall-uri. Pe cale de consecință, savantul feminist a explodat de nervi și a cerut sancționarea omului, pe motiv de remarci sexiste. Ăsta i-a trimis un mail în care i-a spus că în principiu e de acord cu teoriile cu drepturi egale, șanse și alte chestii, dar să nu ne ambalăm din orice căcat, e o glumă. Simona s-a enervat și mai tare a cerut ISA sancționare, ăia fiind americani aflați constant sub teroare de genul ăsta i-au cerut tipului să-și ceară scuze și el a zis pas, e o glumă „lame” și-atât, n-are de ce să-și ceară scuze. Circul a continuat ceva timp, după ce profesorul a făcut public incidentul aia s-a plâns că a primit „hate mail”, presupun că i-or fi spus și oameni de pe stradă că-i proastă.

Omul, Richard Ned Lebow, e și el imigrant din Europa, singurul supraviețuitor al celui de-al doilea război mondial din familia lui, crescut la orfelinat în New York. N-a sfârșit rău, și-a făcut masteratul la Yale, e ok, are vreo 30 de cărți publicate, numeroase premii, inclusiv unul al ISA. Simona are și ea niște cărți publicate, una despre feminism, una anti-Israel (știu, suntem surprinși cu toții, ține partea palestinienilor).

Ce voiam eu să zic e să nu mai credem că americanii sunt proști de unii singuri, sunt ajutați de proști din toate țările, inclusiv din România. La fel cum savanți români au contribuit la dezvoltarea științei, descoperirea insulinei și altor scamatorii, avem și de-ăia care contribuie la dezvoltarea prostiei. A, iar dacă nu credeți că feminismul turbat e o formă de prostie, mai citiți odată asta. A, și vă jur că nu sunt sexist, feminismul se manifestă și la bărbați și tot prostie este.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.