Robocop 2014: E drăguţel, dar mai mişto e jocul

Am ştiut de când am văzut trailerul că nu are rost să comparăm remake-ul de la Robocop cu ăla vechiul, că n-are rost, oamenii n-au prins şpilul. Aşa că mă aşteptam să fie slab. Doar că nu-i slab, e doar prostuţ, parcă a fost făcut pentru Disney Chanel. Aşa că o să ignor faptul că are legătură cu chestia aia mişto de pe vremuri.

Aş avea o problemă cu Michael Keaton care e un fel de om rău, generic, un Steve Jobs negativ care conduce una din cele mai mari firme de robotică din SUA de unul singur. Mai are doi copilaşi pe lângă el, stereotipuri de “tipul ăla de la marketing, ăla tânărul, care ştie cum e cu Facebook” şi încă una, pasabilă.

Apoi e personajul interpretat de Samuel L Jackson, atât de caricaturizat că mă aşteptam să fie Eric Cartman din Southpark. Pe bune, puneţi-l pe grasul ăla mic şi iese la fel, inclusiv cu isteria de la final. Doar că ăla e făcut să fie amuzant, aici se ia în serios. Îmi închipui că Jackson şi-a filmat toate scenele în jumătate de zi şi gata, cam asta a fost tot.

Personajul principal este Generic White Guy #1, un tip care este partener cu Generic Black Guy Who Must Be In Film Because Affirmative Action #1. Are o nevastă absolut uitabilă şi cel mai generic copil blond din Hollywood. Posibil retardat, pentru că, la cât cunosc eu copiii, să afli că tac-to a fost transformat într-un cyborg este practic al doilea cel mai fain lucru ce ţi se poate întâmpla, primul fiind să fii transformat tu în cyborg. Dar el pare speriat şi neplăcut suprins de faptul că tac-su poate acum să sară câte 60 de metri, că poate ucide aproape orice în câteva secunde şi că are motocicletă cool.

Şi, no, Robocop e băiat bun, cu două creiere, unul al lui, altul electronic, chestie care-l face să aibă accese sclipitoare de prostie, cum ar fi să atace clădirea OCP de unu’ singur, deşi e plină de roboţi ucigaşi şi oameni răi ucigaşi.

Pe de altă parte, jocul de pe android, e mai drăguţ, ai şi drone la dispoziţie (le poţi chema, dar trebuie să le cumperi pe bani), omori mult mai mulţi oameni, ba chiar e o poveste întreagă despre cum reuşete Robocop să-şi învingă neîncrederea în forţele proprii şi să devină un om, un cyborg, mai bun.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Robocop 2014: E drăguţel, dar mai mişto e jocul

 1. Pirca

  chiar voiam sa-mi instalez si eu jocul ca sa explorez un pic psihologia abisala a cyborgilor, dar nu eram sigur ca e destul de profund. Dar daca mi-ai zis ca omori mai multi oameni ca-n film m-ai convins ca merita

  Reply
  1. eftimie Post author

   Am uitat să scriu ce-i mai important: în joc poţi să împuşti oameni în p*la, exact ca în filmul ăla bun!

   Reply
   1. Alin

    Reacționează în vreun fel special la penetrarea organului penetrativ sau are un efect generic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *