Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Reîntoarcerea

Deci ăia sunt hotărâți rău, trebuie să dea ordonanța cu amnistierea, că trebuie scăpat Dragnea de bulău, de parcă asta ar conta pentru politicieni. Gen, or să dea foc la țară pentru vreo 6 luni pușcărie cât o face cărturarul Liviu, că sunt convins că are deja 40 de lucrări științifice la activ.

Da, în fine, mai sunt și alții amenințați cu sentințe imense din care vor executa probabil vreo câteva luni, că n-am ieșit degeaba pentru justiție de-asta în stradă. Și singurul care se poate opune ar fi Klausul, un om care este la capătul nervilor că din cauza crizei politice n-a mai fost în concediu de zile întregi. Să presupunem că are ăsta inițiativă, sau măcar cineva din administrația prezidențială îl păcălește și-i zice că „p-aici m-a scos Waze-ul, în față la Guvern, nu dați o tură pe-acolo să vedeți ce face cealaltă persoană cu IQ 50 care conduce țara?”. Și ăsta dă să intre pe ușă, și nu-l lasă portarul.

Acuma, să ne înțelegem, toate astea se întâmplă pentru că procurorul general, habar n-am cine e acum, Lazăr sau alt personaj, n-a dat la timp știrea cu redeschiderea dosarului Revoluției, cum face în fiecare an, ca să aibă presa ce molfăi până încep să spameze cu oferte de Revelion și tradiții de sărbători. Fii atent, că e importantă faza cu „dosarul Revoluției”. Parchetul militar, ăla care se prefăcea că se ocupă de ăsta e acum preocupat să mimeze anchetarea protestelor din august, deci n-avem știre!

Așa, Klaus se întoarce la Cotroceni și intră pe booking, dar îl întrerupe un consilier și-i citește Constituția, „băăă, vezi că tu ești șeful Armatei. Vezi că e criză constituțională nasoală și trebuie să acționezi, Curtea Constituțională e infestată de nasoi, n-ai altă șansă decât să faci mobilizarea”. Acuma, Armata Română e cam ca România, în ultimii 30 de ani a omorât mai mulți români decât dușmani, statistic. Ăia ar ieși repede pe stradă să mai împuște niște popor, că la Revoluție asta au făcut. În fine, marea provocare a președintelui va fi să nu dea el grațiere colectivă, să ia fața pesedeului, că și el e lichea. Dar să zicem că se abține și facem iar un fel de scandal căreia o să-i zicem revoluție.

Structura statului s-a destrăma, Ionuț Cristache de la TVR va citi cum s-a ocupat Televiziunea de forțele eliberatoare și că se va constitui un comitet de inițiativă. Lideri politici, lideri ai societății civile, poate chiar și jurnaliști, se vor aduna în clădirea ocupată a Guvernului și vor trebui să decidă ce dracu facem și cum ieșim din acest rahat. Dar cine va fi liderul, cine-i va putea împăca pe toți? Cioloș? Orban? Vreun mafiot de rangul 2 din PSD? Domnul Pleșu, că-i intelectual? Dragoș Pătraru, că vorbește pe limba poporului și are inițiativă?

Nu, domnilor, avem nevoie de un om cu experiență. De unul care poate să-i împace pe toți. De un om care a vrut să facă bine, dar a fost marginalizat din politică. Iar acest om, care nu mai e frecat la cap anul ăsta cu dosarul Revoluției, că ți-am zis să fii atent la fază, ce mama dracului, va veni și ne va explica ce nu facem bine: „Pus astfel în lumină, acorat în sinergia faptelor, recursul la metodă nu eludează meandrele concretului”.

Și știi ceva? Dacă te gândești bine, când a spus Ion Iliescu treaba asta e valabilă și-acum.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.