Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Răpirea Elenei de la Teologie de către Paris cel Chel

În acea dimineață Pireul era la fel de plin ca oricând, cu un vacarm de lume și vapoare și vaporașe angrenate brownian în apele tulburi ale golfului Saronic. Din piața de pește iese o blondă de țâțozitate medie încărcată cu o geantă elegantă și o sacoșă Hermes, urmată de un june încărcat cu și mai multe pungi și sacoșe, și se îndreaptă la trap spre lungul doc al portului Keratsini, ingnorând demn privirile admirative ale mateloților și muncitorilor din depozitele din zonă.

Sigur, poate Keratsini nu e cel mai potrivit loc pentru o milfă ca ea să umble cu părul și fusta fluturând, dar aici îi spusese omul ei că o așteaptă. „Lasă-le aici”, ordonă marțial junelui care căra sacoșele. I-a lăsat generos 20 de euro apoi i-a făcut semn să dispară.

Își trece mâna prin păr și privește în zare de unde se aude, culmea, prin tot zumzetul, muzică populară. O minigoeletă este sursa sunetului iar undeva la pupa, lângă dublu-casetofonul care bagă la maxim Margareta Clipa „Zi-i Vasile, zi-i”, se vede un om mic, chel, cu o cămașă desfăcută la gât, suflecată la mâneci și pătată la buzunar de rom, în partea în care nu e arsă cu țigara. Obraznicul matelot rânjește fericit privind în două direcții deodată și manevrează mica ambarcațiune spre docul industrial.

„Sari”, țipă hăhăind chelul, după ce femeia îi aruncase deja sacoșele pe punte.
„E prea sus, Traian!”
„Sări că te prind”, răcni din nou micuțul și de data asta femeia își face curaj și sare în brațele lui groase ca un edec.

Matelotul o pupă zgomotos pe ambii obraji și-o strânge sănătos de-o bucă, toate astea fără să-și scoată țigara din gură.

„Încotro frumoasa mea Elenă?”
„Spre Costa Rica, nebunule, să trăim etern sub soare și iubire”.
„Ahoy”, răcni chelul și trase puternic de cârmă, virând spre apus.

Nava scârțâi din toate încheieturile și se opinti sub presiunea vântului de coastă, primind întreaga lui forță în vele. Apa plesni în provă neputincioasă în timp ce chelul întoarse caseta pe partea cealaltă. „I’m walking on sunshine” bubui în difuzoarele obosite ale dublucasului și mica goeletă plecă lent spre Atlantic și mai departe.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.