Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Quick reminder: în caz de incendiu murim toți ca șobolanii

A fost iar exercițiu de incendiu în clădirea de birouri în care am birou. Am ieșit frumos încolonați afară, în frumosul stil românesc de a ne opri din când în când să ne uităm la împrejurimi, poate s-a schimbat ceva la planetă de când nu ne-am mai uitat la ea.

La ieșire, gen, când ieșea un puhoi de oameni, un domn cu duba de șervețele Pampelino sau ceva similar dădea să intre în noi. A trebuit să mă duc eu să-i zic „bre, încetează, e evacuare de incendiu, stahp”. Iar omul, cinste lui, s-a oprit, adică a blocat calea de acces.

Hai, jumătate o fi vina lui, dar cealaltă jumătate ar putea fi a domnului „nea Pulică” al clădirii, paznicul de la ieșirea din spate, care avea cu totul alte preocupări, adică să alunge oamenii de lângă bariera de la parcarea subterană că poate iese vreun șefuț. Ne-am adunat la locul stabilit, am admirat mașinile parcate ilegal care ar fi făcut dificilă sau chiar imposibilă intervenția pompierilor și o babă cu niște sacoșe care ne-a apostrofat cu „mai dați-vă la o parte că mai trec și oameni pe-aici”.

Am martori că mi-am cerut scuze față de muista aia de babă, că jigodia are o vârstă și trebuie să respecți vârsta.

4 Comments

 1. Băra

  Bă, am mai făcut și noi simulări d-astea. Sunt niște labe (aproape) inutile pentru că lipsește exact elementul esențial, ăla pe care nu-l poți simula fiindcă-i instinctual: panica.

 2. DanC

  Daca vine un incendiu peste TNR (Doamne feri!), a 2-a zi vine prea-meseriasul Daniel de la BOR cu ideea ca oricum ati fost satanisti ca v-ati legat de prea-vrednicii de la PSD.

 3. Vlad

  Am facut simulare si a iesit brici, dar avem propria curte interioara. In situatie reala nu cred ca ar iesi la fel de bine, ne-am calca in picioare :))

 4. danyzus

  M-ai facut sa-mi amintesc de o situatie haioasa. Era simulare de incendiu in cladirea unde lucram. Pe la Natiunile Unite. Iesim frumos incolonati in spate, facem lista de prezenta, fiecare birou cu lista sa. Pe fiecare etaj. Multi oameni. La un moment dat apare masina blindata a trezoreriei (sector 5 cred). Cu masina de supraveghere dupa ei. Inarmati! Noi eram fix langa usa lor din spate, acolo unde vin cu sacii de banii. Ne uitam unii la altii. Pareau speriati, au dat cu spatele si au fugit. Pe noi ne-a bufnit rasul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén