Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Quick reminder: în caz de incendiu murim toți ca șobolanii

A fost iar exercițiu de incendiu în clădirea de birouri în care am birou. Am ieșit frumos încolonați afară, în frumosul stil românesc de a ne opri din când în când să ne uităm la împrejurimi, poate s-a schimbat ceva la planetă de când nu ne-am mai uitat la ea.

La ieșire, gen, când ieșea un puhoi de oameni, un domn cu duba de șervețele Pampelino sau ceva similar dădea să intre în noi. A trebuit să mă duc eu să-i zic „bre, încetează, e evacuare de incendiu, stahp”. Iar omul, cinste lui, s-a oprit, adică a blocat calea de acces.

Hai, jumătate o fi vina lui, dar cealaltă jumătate ar putea fi a domnului „nea Pulică” al clădirii, paznicul de la ieșirea din spate, care avea cu totul alte preocupări, adică să alunge oamenii de lângă bariera de la parcarea subterană că poate iese vreun șefuț. Ne-am adunat la locul stabilit, am admirat mașinile parcate ilegal care ar fi făcut dificilă sau chiar imposibilă intervenția pompierilor și o babă cu niște sacoșe care ne-a apostrofat cu „mai dați-vă la o parte că mai trec și oameni pe-aici”.

Am martori că mi-am cerut scuze față de muista aia de babă, că jigodia are o vârstă și trebuie să respecți vârsta.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.