Cartierul General

Programul electoral al lui Lorin Fortuna e mai de bun simț decât al multora

Pentru că din intersecție în intersecție dau de mutra lui Tăriceanu, surprinzător de nemânjită cu căcat așa cum ar fi normal într-o țară civilizată cu aspirații europene, și pentru că m-am plictisit de toate cutrele astea care promit inconștiente orice doar doar li se mai dă imunitate și nu ajung la bulău, am zis să mă uit pe programul electoral al unui nebun autentic, Lorin Fortuna.

Cunoscut drept Combatantul Ezoteric Lorin Fortuna Complet Si Corect Definit, Lorin Fortuna a primit din partea orașului Timișoara, în 2014, titlul de cetățean de onorare, asta ca să înțelegem în ce ligă joacă. O fi ceva în Bega, canditatea de nebuni pe-acolo e impresionantă.

Lorin Fortuna promite un transformarea României în „Stat National Democrat-Meritocratic”, ceea ce mi se pare o idee bună pe termen lung. Totodată plănuiește formarea unei noi religii „bazata pe valorile spirituale, specifice romanilor si ascendentilor lor etnici, genealogici, principali: valahi, goti, geti, sciti, romani si latini” care, sincer, mi se pare mult mai mișto decât religia actuală, bazată pe jefuit săracii în baza unei colecții de sfinți/semizei care n-au făcut nimic altceva decât să sufere și să ceară bani de la proști. Prefer niște zei romani, Marte, Apollo, decât un Sf Dumitru, cel prea plin anual de bale.

„Schimbarea fundamentala a invatamantului public, prin situarea, la baza acestui invatamant, ca obiectiv prioritar, in locul instructiei specific profesionale, individuale(…), a educatiei specific societale, pentru a li se forma si dezvolta, celor scolarizati prin invatamantul public, o constiinta specific societala (denumita: cetatenism, sau patriotism), astfel incat obiectivul fundamental, ca importanta, al invatamantului public, sa fie acela de a forma, din indivizi: cetateni (…)” – iată, nebunul înțelege mai bine învățământul decât Ecaterina Andronescu, persoană urmărită penal pentru fapte de hoție, corupție și țeapă.

„Revizuirea Constitutiei Romaniei, astfel incat sa devina: Lege fundamentala a Statului national” – pare o tâmpenie, dar nu e. Începând de la articolul ăla cu „nimeni nu e mai presus de lege” și terminând cu egalitatea cetățenilor în fața ei, Constituția e o cârpă cu care se șterge la cur Vosganian când e căcat pe el de frică că-l ia potera că a subminat economia națională.

„Eliminarea prioritatii abuzive si aproape exclusive, acordata partidismului politic, in implementarea societala a principiului constitutional, definit ca: pluralism politic, si extinderea posibilitatii de exercitare, in cadrul acestui principiu, in mod oficial, inclusiv a politicii desfasurate de catre alte componente specifice ale sistemului organizational al Societatii civile romanesti, ca: asociatii civice, asociatii etnice, asociaii religioase, asociatii profesionale, sau chiar persoane independente, care sa poata prezenta, intr-un cadru legislativ, electoral, adecvat (la nivel uni-organizational, sau la nivel multi-organizational), unul sau mai multi candidati, la alegerile generale, respectiv districtuale, respectiv locale, pe baza unor reglementari legislative, respectiv a unor sustineri, corespunzatoare, din punct de vedere electoral (de tip: uni-organizational, sau multi-organizational, sau uni-personal, pentru independenti)”

Deci omul vrea modificarea legii electorale astfel încât să poți participa la alegeri cu ce vrei tu, cu sindicatul, cu clubul de tango, orice fel de organizație. Nu sună rău. De exemplu, Sanitas, sindicatul din sănătate, e controlat de PSD, de-aia urlă gunoiul ăla de 7500 de euro pe lună că vrea salariu mai mare acum când sunt alegeri. Dacă ar participa separat la alegeri, ar putea să nu o mai sugă la PSD ci, prin cunoștințe medicale pe care le avem deja, să-și scoată două coaste și să și-o sugă singur.

Omul mai vrea „vot uninominal pur”, „interzicerea posibilitatii cumularii resturilor” la partide, să nu mai ajungi pe listă în parlament cu trei voturi pe bune, „interzicerea traseismului”, „interzicerea propagandei electorale platite” – statul să asigure locuri de propagandă și cam atât, „incetarea exercitarii functiei executive de catre Parlament”, vezi căcatul PSD care vrea armată proprie pentru Parlament, plus toate comisiile de supraveghere ale instituțiilor, plus instituțiile din subordinea Parlamentului, „incetarea exercitarii functiei legislative, de catre Presedintele tarii, respectiv de catre Guvern, respectiv de catre Curtea Constitutionala” -adică ordonanțe și întoarceri de legi care nu ne convin.

Apoi mai vrea și „reintroducerea, permanenta, in Constitutie, respectiv in legislatia Statului Roman, a pedepsei cu moartea”, ceea ce e cam exagerat. Avem spitale pentru asta.

Mai vrea și parlament de 300 de persoane și încetarea cu declarațiile publice în cameră, care-s inutile. Președintele Parlamentului ar urma să fie ales prin vot direct, nu ca muistul de Tăriceanu, ales de complicii lui care acum cârâie de nereprezentativitatea Guvernului. Și primul ministru trebuie ales prin vot popular, la fel și membrii Curții Constituționale și ai CSM. Academia Română ar urma să fie împărțită în trei Academii, una științifică, una profesională și una de arte, ca să nu mai decidă senilii de la filo pe probleme de economie și invers. Evident, și guvernatorul BNR va fi ales prin vot.

În privința politicii externe, Lorin Fortuna este pro-european, dar nu dorește transformarea UE într-o nouă USA, ci într-o uniune de state independente, fără țări de rangul I și de rangul II. Tot la politică externă, Fortuna este preocupat și de misiunea noastră în Cosmos, chestie pe care n-am auzit-o la nici un candidat român, că ei sunt provinciali. Iată: „Stat inainte-mergator, in cadrul Civilizatiei Virtuale, Hominide, Individuale, Albe, Sexuale, Neagresionale, la nivel civilizational-virtual (civ-vir) si Autentic bastinase in cadrul Lumii Planetare Medii-fizice: LPM-Fiz (in care suntem integrati existential), pentru Era lumeasca Nr. 9 (si, totodata, ultima, din evolutia Lumii Planetare, in cauza, care LPM este a 6-a (LPM-6) si, totodata, ultima LPM, dintre cele 6 LPM, cate pot exista), precum si cu precizarea ca Era lumeasca Nr.9 a inceput (in mod oficial lumesc, utilizat la nivel planetar) in data: 01.01.01 – calendar eral, lumesc, mediu-fizic, de tip hexadal (celmh), echivalent datei: 22.03.1990 – calendar gregorian (cg). ”

O altă propunere absolut superbă este schimbarea drapelului de stat prin adăugarea culorii albe, cea a lui Yeti:

„Modificarea drapelului, oficial, al Romaniei, prin introducerea culorii albe, in zona coloristica galbena, sub forma, simbolica, a unui cerc alb (aferent simbolic, ca si culoare, energiei luminoase, cromatice, albe, caracteristica energiei luminoase, ca energie fundamentala, generata de catre Soare, pentru Civilizatia virtuala (Civ-vir) principala, din cadrul Gruparii de Civ-vir, de tip Hominid (o specie evoluata de Gorila, denumita, popular, si: Omul zapezilor, sau: Omul Yeti, care isi are habitatul natural in cadrul masivului muntos Himalaya, precum si la Polul Nord)”.

Totodată vrea și schimbarea stemei, prin scoaterea acvilei și a crucii și introducerea unui om pe-acolo. Mai dorește și schimbarea Imnului Național, pentru că conține, printre altele, expresia „oaste creștină” ceea ce e împotriva conceptului de stat laic, plus toate referințele ortodoxe în care noi suntem robi ai lui Dumnezeu, întrucât asta e o chestie înjositoare pentru oameni.


În rest, nimic despre pensii, nimic despre salarii, nimic despre autostrăzi, aparent omul nu face promisiuni deșarte. Programul său electoral pare viabil, tipul nu e hoț și, în materie de discurs, bate pe oricine.


Cartea mea, Arhanghelul Raul, mai e doar azi la precomandă nu mai e la precomandă, pe site-ul Nemira.